Eυρωβουλή: Για «Μακεδονία» μίλησε στα «μακεδονικά» ο Ζάεφ!

Ευχαρίστησε τον Αλέξη Τσίπρα για τη συμφωνία

Για «Μακεδονία»  και «Μακεδόνες»  μίλησε σήμερα στο ευρωκοινοβούλιο ο Ζόραν Ζάεφ, χρησιμοποιώντας την μητρική του γλώσσα. Οι ευρωβουλευτές τον χειροκρότησαν θερμά όταν άκουσαν ότι το 75 % των Σκοπιανών θέλει να μπει στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Είναι μια ιστορική στιγμή για τη Μακεδονία. Η πρώτη φορά που πρωθυπουργός της χώρας επιτρέπεται να μιλήσει στη γλώσσα του στο Ευρωκοινοβούλιο» υποστήριξε. 

Ο Ζάεφ  ευχαρίστησε διπλά τον Αλέξη Τσίπρα για τη συμφωνία αλλά δεν απέφυγε τον πειρασμό να θέσει και θέμα «μακεδονικής ταυτότητας» χρησιμοποιώντας τον όρο «μακεδονικός λαός».

ΖΑΕΦ: ΒΟΡΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΜΕ "ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΛΑΟ" ΚΑΙ ΓΛΩΣΣΑ

«Οι Μακεδόνες πολίτες γνωρίζουν ποια απόφαση πρέπει να πάρουν. Θα είμαστε η Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας. Με αναγνώριση του μακεδονικού λαού και αναγνώριση της μακεδονικής γλώσσας» υποστήριξε ο Σκοπιανός πρωθυπουργός.  

ΚΑΙ Η Φ.ΜΟΓΚΕΡΙΝΙ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΑΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ

Από  το Στρασβούργο, ο Ζάεφ  πέταξε πίσω στα Σκόπια μαζί με την  επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Φεντερίκα Μογκερίνι για να συνεχίζει την καμπάνια με τις περιοδείες και τις συναυλίες. 

Σε τηλεοπτικά πλάνα διακρίνεται στο Βέλες, να σιγοτραγουδά τον εθνικό ύμνο με τα αλυτρωτικά υπονοούμενα για τους επαναστατημένους Μακεδόνες.

Μαζί με την Μογκερίνι ο Ζάεφ έφερε και…  λεφτά με το τσουβάλι. 100 εκατομμύρια ευρώ από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα επενδύσεων για τις σκοπιανές επιχειρήσεις. Η Ευρώπη είναι το μεγαλύτερο trend  στα Σκόπια. Πρώτο hit είναι το τραγούδι του δημοψηφίσματος και η εικόνα του Ζάεφ να χορεύει έχει γίνει viral.  

ΒΟΥΤΣΗΣ: ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟ Ή ΜΑΡΤΙΟ ΘΑ ΨΗΦΙΣΤΕΙ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ

Στην Αθήνα ο πρόεδρος της Βουλής εκτίμησε ότι η συμφωνία θα περάσει από τη Βουλή στις αρχές του 2019 και απέρριψε το σενάριο δημοψηφίσματος.

«Εκτίμηση μας είναι ότι αυτό το χρονικό όριο θα είναι Φλεβάρης Μάρτης και θα υπάρχει σαφής πλειοψηφία» δήλωσε ο κ. Βούτσης στον Alpha.  

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top