Ειρωνείες από τον Σπίρτζη για το… φρύδι στο Μάτι καταγγέλλουν κάτοικοι!

Τι υποστηρίζουν – Διαψεύδουν άλλοι κάτοικοι ότι είχε εριστική διάθεση

Σπίρτζης με κατοίκους στο Μάτι

Με λογοπαίγνια και ειρωνική διάθεση υποστηρίζει μερίδα κατοίκων στο Μάτι ότι τους αντιμετώπισε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης κατά την επίσκεψη κυβερνητικών φορέων χθες στην περιοχή τους για μία ακόμη ενημέρωση.    

Όπως υποστηρίζουν μάλιστα σε δημόσιες αναρτήσεις τους στο facebοok. στη σελίδα του Εξωραϊστικού Συλλόγου ΤΟ ΜΑΤΙ,  o υπουργός παρομοίασε ειρωνικά με …  «φρύδι» το Μάτι, ενώ επιχείρησε να περάσει στην αντεπίθεση κατηγορώντας τους για αυθαίρετη δόμηση αλλά και για ιδιοκτησία offshore εταιρειών!        

Σε ανάρτησή της συγκεκριμένα η Tina Collaros-Tupay  με τίτλο «ΠΕΡΙ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ» αναφέρει:   

«Ήρθαν χθες για ενημέρωση στο Μάτι, ο Κος Σπίρτζης και άλλοι Υπουργοί. 
Ναι, έγινε μια προσπάθεια ενημέρωσης και απάντησης των ερωτήσεων που συνέλεξε η Επιτροπή Κατοίκων για πληθώρα θεμάτων του οικισμού.

 

Ανεξαρτήτως της προσπάθειας, θεωρώ ότι ο Υπουργός Υποδομών είχε ένα ύφος που δεν άρμοζε καθόλου στον τόπο και το χρόνο. Ας μην ξεχνάμε ότι είναι κορυφαίος σε μια κυβέρνηση που έχει τεράστιες ευθύνες για την αποτέφρωση τοι οικισμού μας και για το χαμό τόσων ανθρώπων. Οι παρόντες κάτοικοι θεωρώ ότι επέδειξαν σεβασμό στο πρόσωπο του και το ρόλο του. Δεν φώναζαν, δεν παραφερόντουσαν.

Εκείνος όμως ήταν είρων, μιλούσε απαξιωτικά στον ενικό και δεν έχανε την ευκαιρία να ανασύρει το κλασικό πλέον αφήγημα της παρούσας Κυβέρνησης: 
 

-Ότι το Μάτι (φρύδι) ήταν επικίνδυνο
-Ότι οι κάτοικοι έχουν μεγάλες ευθύνες
-Ότι η παραλία είναι γεμάτη "ιδιωτικές σκάλες" (;;;)
-Ότι οι "παθογένειες" έφεραν την καταστροφή
-Ότι κάτοικοι έχουν "off shore" που διαχειρίζονται τα ακίνητά τους...

 

Τα αστεία, δεν ήταν αστεία και δεν υπάρχουν αστεία γι αυτό που έχει συμβεί! Η ειρωνεία είναι μη αποδεκτή συμπεριφορά και το "υφάκι" δεν έχει κάμία θέση εδω».

Σε ανάρτησή του επίσης με την ένδειξη «αηδιασμένος»  ο κάτοικος της περιοχής Άγγελος Αλεβίζος ισχυρίζεται: 

«Ήρθα στη συνάντηση στο Μάτι, να δω και ακούσω. Είμαι Μάτι από την Δεκαετία του 70 και από το 1985 σε Βουτζά. Άκουσα μερικά από όσαν είπαν οι "υπεύθυνοι", δε περίμενα ότι θα βρεθούν λύσεις, άκουσα τον "υπουργό" να λέει αοριστολογιες, είχε ύφος, ότι ναι μεν καήκατε, αλλά και στην Ηλεία καήκανε. Η οικογένεια του κοριτσιού που πέθανε χθες, 26 χρόνων δεν ήταν εκεί, εάν ήμουν εγώ και μου έλεγε ο "υπουργός "ότι ξανάγινε θα με βλέπατε να του δαγκώνω το λαρύγγι.

Υπουργός που έπρεπε να έρθει εξηγήσει και απολογηθεί, να έρχεται να δικαιολογείται ότι ξαναέγινε, να μου μιλάει στον ενικό όταν του μιλάω στο πληθυντικό (που δεν του αξίζει) να κάνει αστειάκια ότι το Μάτι είναι κοντά στο φρύδι...(!)». 

Ο ίδιος παραδέχεται πάντως: «Ξέφυγα, νευρίασα και σήκωσα τη φωνή σε κάποιες περιπτώσεις. Λυπάμαι για τη συμπεριφορά, ως μέλος της Επιτροπής, αλλά δεν θα απολογηθώ. Υπάρχει και ένα όριο».

Το συγκεκριμένο περιστατικό επιβεβαιώνει με σχόλιο στην ανάρτηση άλλη κάτοικος, η Ισιδώρα Κοτσώνη, η οποία αναφέρει:       

«Ήμουνα δίπλα τους. Το ματι/ φρύδι κλπ. Ανάρμοστα για υπουργό που πιστεύει  ότι γίνανε όλα καλά . Τι να πούμε για την αναφορά του στους νεκρούς... άφωνοι και παγωμένοι όλοι μας! Από αυτά που ζούμε...». 

Διαψεύδουν άλλοι κάτοικοι ότι ήταν εριστικός ο υπουργός 
Άλλοι κάτοικοι πάντως, όπως μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής με τον οποίο επικοινώνησε το Star, διαψεύδουν ότι ο κ. Σπιρτζης είχε γενικά αρνητική και εριστική διάθεση απέναντι τους, παρότι όπως επισημαίνουν διαφωνούν με τους χειρισμούς του σε αρκετά ζητήματα που σχετίζονται με τη φυσική καταστροφή.

Οι ίδιοι αναγνωρίζουν ότι υπήρχαν στιγμές έντασης, αλλά τις αποδίδουν στην κούραση της τετράωρης συζήτησης όπως και σε όλα όσα έχουν περάσει μετά τη φονική πυρκαγιά.                      
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top