Εξομολόγηση Αβραμόπουλου: Πώς κρατήσαμε την Ελλάδα στο ευρώ

«Δύο φορές μας περιέλουσε κρύος ιδρώτας για το Grexit»

Δημήτρης Αβραμόπουλος

Στην αποφυγή του Grexit και της εξόδου από τη ζώνη Σένγκεν δύο φορές στο «παρά ένα» αναφέρθηκε ο Επίτροπος Μεταναστευτικής Πολιτικής της ΕΕ Δημήτρης Αβραμόπουλος, μεταξύ άλλων, στη συνέντευξή του στο ΑΠΕ - ΜΠΕ.          

«Επιτρέψτε μου εδώ να μιλήσω σε προσωπικό επίπεδο. Είμαι μέλος της Επιτροπής και οι συζητήσεις που έχουν γίνει όλα αυτά τα χρόνια πίσω από τις κλειστές πόρτες αντικατοπτρίζουν αυτό που είπε ο πρόεδρος Γιουνκερ σήμερα. Η μεγάλη διαρκής προσπάθεια να κρατηθεί η Ελλάδα στην Ευρωζώνη... Δυο φορές ήρθε και κυριολεκτικά μας περιέλουσε κρύος ιδρώτας -ιδιαίτερα εμένα ως Έλληνα- η λέξη Grexit . Όχι μόνο αυτό αλλά και αργότερα όταν κάποιοι επιχείρησαν να απομονώσουν την Ελλάδα με προτάσεις για να βγει από τη Ζώνη Σένγκεν» τόνισε ο Ευρωπαίος Επίτροπος.     

Πρόσθεσε ο κ. Αβραμόπουλος: 

«Αυτό θα ήταν καταστροφικό. Έχοντας όμως και την αρμοδιότητα και ευθύνη της Ζώνης Σένγκεν και σε συνεργασία πάντοτε και με τις ελληνικές αρχές, καταφέραμε να κρατήσουμε την Ελλάδα εκεί. Αν αυτά είχαν συμβεί είτε το grexit είτε η έξοδος από την Ζώνη Σένγκεν -έστω και πρόσκαιρα δεν ξέρει κανείς πότε θα σταματούσε- όσο κι αν κάποιοι έλεγαν ότι αυτό δεν είναι σημαντικό, θα είχε οδηγήσει την Ελλάδα σε μεγάλες περιπέτειες. Να είμαστε ευγνώμονες στην Ευρώπη, στους Ευρωπαίους ηγέτες, στον ίδιο τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, και να συνεχίσουμε να βλέπουμε μπροστά μας και να αναλαμβάνουμε τις δικές μας ευθύνες για να μείνει η Ελλάδα σαν ένας σημαντικός παράγοντας στον πυρήνα της Ευρώπης και στους κόλπους της ευρωπαϊκής οικογένειας».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top