«Φωτιά» στο δημοψήφισμα στα Σκόπια από ταινία-πρόκληση

"Εσταυρωμένος" ο "Αλέξανδρος" με συμπρωταγωνίστρια την Ιωάννα Πηλιχού!

Φωτιά στο δημοψήφισμα στα Σκόπια βάζει  η νέα ταινία με τον τίτλο  «Χλευασμός του Χριστού» που εμφανίζει τα Σκόπια σαν "Μακεδονία". Η κυβέρνηση Ζάεφ αποδοκίμασε την ταινία στην οποία συμπρωταγωνιστεί και  γνωστή Ελληνίδα ηθοποιός.

Σε χαρακτηριστική σκηνή της ταινίας ο Ιησούς φέρεται να είναι…  γιος του «Αλέξανδρου του Μακεδόνα»,  ο οποίος αναζητά τον νεκρό σκοπιανό πατέρα του στην αποκαλούμενη «Μακεδονία»  και πεθαίνει σταυρωμένος πάνω σε μια πινακίδα!

Ο «Χλευασμός του Χριστού» βραβεύθηκε ως ταινία της «Μακεδονίας» στο φεστιβάλ του Μόντρεαλ. Συμπρωταγωνίστρια, η Ελληνίδα ηθοποιός Ιωάννα Πηλιχού.

Στην ταινία τρομοκράτες του UCK (των Αλβανόφωνων)  σκορπίζουν το θάνατο βάζοντας φωτιά 

Η κυβέρνηση στα Σκόπια αποδοκίμασε την ταινία  γιατι "βάζει φωτιά" στο δημοψήφισμα.

«Το υπουργείο με τις ανακοινώσεις του ασκεί βία και τρομοκρατία σε μένα ως καλλιτέχνη και στην ταινία «Χλευασμός του Χριστού» ισχυρίζεται ο σκηνοθέτης Μπόγιατζι. 

ΣΕ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΜΕ ΤΗ ΜΕΡΚΕΛ Ο ΖΑΕΦ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ ΤΗΣ «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ»

Το Σάββατο ο Ζάεφ μαζί με τη Μέρκελ θα  γιορτάσουν στα Σκόπια την ημέρα ανεξαρτησίας με νέα συναυλία.

Οι συνεχείς αναφορές Ζάεφ στη «μακεδονική»  γλώσσα και ταυτότητα προκάλεσαν πάντως την αντίδραση του Προέδρου της Δημοκρατίας.

«Επειδή στην  Ελλάδα δεν έχουν άλλη επίσημη γλώσσα από την ελληνική , ζητήσαμε να αποδεχτούν τη μακεδονική γλώσσα και την αποδέχθηκαν» ισχυρίσθηκε ο πρόεδρος της FYROΜ προκαλώντας την αντίδραση του κ. Παυλόπουλου. 

4 ΣΤΟΥΣ 10 λΕΝΕ ΝΑΙ ΣΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΣΤΗΝ ΠΓΔΜ

Υπέρ της συμφωνίας δηλώνει ότι θα ψηφίσει στο δημοψήφισμα το 40,9% ενώ το  42,2% δεν απαντά.

ΒΕΒΗΛΩΣΑΝ ΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΤΟΥ ΜΕΓΑλΟΥ   ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΣΤΗΝ ΘΕΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στη Θεσσαλονίκη δύο ημέρες πριν το συλλαλητήριο κατά της συμφωνίας,  άγνωστοι  βεβήλωσαν το άγαλμα του Μεγάλου  Αλεξάνδρου  και χάραξαν τη λέξη "σφαγεύς" .

O Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ παρενέβη με επιστολή στον Σκοπιανό πρόεδρο Ιβανόφ  και χαρακτήρισε ιστορικής σημασίας τη συμφωνία, ενώ ο Γραμματέας  του ΝΑΤΟ είπε στους Σκοπιανούς ότι δεν θα μπουν στη συμμαχία, αν πουν «όχι»  στο δημοψήφισμα.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top