«Ψήνεται» το πακέτο των ελαφρύνσεων για τη ΔΕΘ

Αλλεργία στις αγορές από τις παροχές

Κλάδο ελαίας στους ελεύθερους επαγγελματίες, με τους οποίους κοντραρίστηκε άγρια, τείνει ο Α. Τσίπρας, εξαγγέλλοντας τη μείωση των ασφαλιστικών τους εισφορών από το 20% στο 13,3%. Εναλλακτικά ή συνδυαστικά, έχει εξεταστεί η μείωση του πρώτου συντελεστή της φορολογικής κλίμακας από το 22% στο 20%. 

Θα ανακοινωθεί, επίσης, η μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30% σε 1 ή 2 δόσεις, αλλά για όσους έχουν εκκαθαριστικό που δεν ξεπερνά τα 700 ευρώ, ενώ ο πρωθυπουργός θέλει να κλείσει το μάτι και στον τουριστικό τομέα, με επαναφορά του ΦΠΑ στην εστίαση από το 24% στο 13%. 

ΠΛΕΙΟΔΟΣΙΑ ΠΑΡΟΧΩΝ ΑΠΟ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ

Κυβέρνηση και αντιπολίτευση ερίζουν για το ποιος θα ελαφρύνει περισσότερο τους πολίτες. Ωστόσο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στον Alpha έκανε λόγο για ιδιωτική ασφάλιση όσον αφορά στις επικουρικές συντάξεις και σήμερα επανήλθε για τον «κουμπαρά» των ασφαλισμένων,  στη συνάντηση με τους κοινωνικούς εταίρους.  

Για «ανατριχίλα» στα λαϊκά στρώματα απο τις ανακοινώσεις Μητσοτάκη έκανε λόγο ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, ενώ η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου σχολίασε ότι πρόκειται για «βαθιά αντικοινωνικό σχέδιο κοινωνικής ασφάλισης». 

Η  Φ. Γεννηματά δεσμεύθηκε από την πλευρά της για γενική μείωση των φορολογικών βαρών. 

ΟΙ ΠΑΡΟΧΕΣ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ... ΑΛΛΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ - "ΒΟΥΝΟ" ΟΙ ΦΟΡΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΑΝΤΑ Ο ΟΟΣΑ

Οι αγορές αντιδρούν, πάντως, με έντονη νευρικότητα απέναντι σε αυτό το κύμα παροχών και δείχνουν τα δόντια τους στέλνοντας τα ελληνικά ομόλογα σε εξωφρενικά ύψη. Κι αυτό παρά το ότι ο ΟΟΣΑ αναγνωρίζει ότι στην Ελλάδα έγινε η μεγαλύτερη αύξηση φόρων την προηγούμενη διετία… 


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top