«Πυρετός» ενόψει δημοψηφίσματος στα Σκόπια αλλά και λόγω ΔΕΘ

Ροκ τραγουδιστές και ξένους ηγέτες επιστρατεύει ο Ζάεφ

Ροκ τραγουδιστές αλλά και ξένους  ηγέτες επιστρατεύει  ο Ζόραν Ζάεφ για να κερδίσει το δημοψήφισμα στα Σκόπια. Στη Θεσσαλονίκη ανεβαίνει το θερμόμετρο ενόψει του συλλαλητηρίου που θα γίνει την ώρα της ομιλίας του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ

Τα μεγάλα μέσα, όπως τον δημοφιλή τραγουδιστή Ζλάτο Οριγκιάνσκι επιστράτευσε ο Ζόραν Ζαεφ για να πείσει για το «ναι» στο δημοψήφισμα. 

«Στηρίζω πλήρως την ευρωπαϊκή Μακεδονία, Πιστεύω το ίδιο να κάνετε κι εσείς. Δώστε μου ένα χειροκρότημα για την Ευρωπαϊκή Μακεδονία. Πάμε δυνατά!» είπε ο τραγουδιστής.  

ΖΑΕΦ: ΔΕΝ ΔΙΣΤΑΖΩ ΝΑ ΔΗΛΩΣΩ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Ο Ζάεφ βάζει συνεχώς μπροστά την εξασφάλιση  της μακεδονικής ταυτότητας αλλά  για πρώτη δηλώνει πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας.

«Η ταυτότητα επιβεβαιώθηκε πλήρως. Είμαστε Μακεδόνες, πολίτες της Βόρειας Μακεδονίας και δεν είναι πρόβλημα να πω ότι το Κοινοβούλιο είναι της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας» τόνισε.  

ΧΕΙΡΑ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΣΤΟΝ ΖΑΕΦ ΑΠΟ ΜΕΡΚΕΛ, ΚΟΥΡΤΣ ΚΑΙ ΝΙΜΙΤΣ

Ο Γραμματέας του ΝΑΤΟ σήμερα, η Μέρκελ και ο Κούρτς αμέσως μετα, πηγαίνουν στα Σκόπια για να δώσουν ευρωατλαντικο αέρα στην εκστρατεία του Ζάεφ. Τα Σκόπια πάντως οργώνει κι ο αρχηγός του εθνικιστικού VMRO καταγγέλλοντας τη συμφωνία.

 «Την απορρίπτουμε, υπονομεύει την ταυτότητα μας και είναι αντίθετη στις αρχές μας» δήλωσε για τη συμφωνία των Πρεσπών ο πρόεδρος του VMRO Κριστιάν Μιτσικόφσκι. 

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ : ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΔΕΘ

Στη Θεσσαλονίκη οι οργανώσεις για τη Μακεδονία περιμένουν εκατοντάδες πούλμαν το Σάββατο. 

Θέλουν ο κόσμος στο συλλαλητήριο να βρίσκεται μεταξύ   του αγάλματος του Μέγα Αλέξανδρου, του  Λευκού Πύργου και του ξενοδοχείου Μακεδονία Palace, αλλά σε απόσταση από το Βελλίδειο όπου θα μιλά ο πρωθυπουργός, για να μην υπάρξει εμπλοκή με τους αστυνομικούς που θα φρουρούν την περιοχή.

 «Όλες οι δημοκρατικές και πατριωτικές δυνάμεις θα είναι εκεί. Θα διαμαρτυρηθούμε ειρηνικά πάντα όπως το Γενάρη και το Φλεβάρη» δήλωσε ο Μιχάλης Πάτσικας, ιδρυτικό μέλος της Επιτροπής για τη Μακεδονία. 

ΣΚΛΗΡΟ ΡΟΚ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΟΠΙΑΝΟ ΕΝΟΨΕΙ ΤΗΣ ΔΕΘ

Όσο πλησιάζει η ΔΕΘ φουντώνει η πολιτική κόντρα και για το Σκοπιανό. 

«Δεν θα κυρώσουμε τη συμφωνία ούτε σε αυτή τη Βουλή ούτε και στην επόμενη, εάν δεν έχει κυρωθεί από αυτή τη Βουλή» τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ στη συνέντευξή του στον Alpha, ενώ ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος σχυρίσθηκε ότι «στηριχθήκαμε στις εθνικές θέση που έχει τις ρίζες της στο 92 αλλά διαμορφώθηκε πανηγυρικά από τον Κώστα Καραμανλή».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top