Κυριάκος Μητσοτάκης: «Ο νόμος Κατρούγκαλου θα καταργηθεί»

''Επίθεση'' του πρόεδρου της Νέας Δημοκρατίας στην κυβέρνηση

Δέσμευση Μητσοτάκη για κατάργηση του ασφαλιστικού νόμου

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξή του δεσμεύτηκε πως θα προχωρήσει στην κατάργηση του ασφαλιστικού νόμου Κατρούγκαλου.

Μιλώντας στα «Νέα», ο κ. Μητσοτάκης ξεκαθάρισε πως η κυβέρνησή του θα αλλάξει τον εκλογικό νόμο και πως θα επιδιώξει μετεκλογικά, είτε έχει αυτοδυναμία είτε όχι, την ευρύτερη κοινοβουλευτική πλειοψηφία.

Ο κ. Μητσοτάκης δηλώνει ότι "ο νόμος Κατρούγκαλου θα καταργηθεί" και προσθέτει ότι η ΝΔ έχει επεξεργαστεί και θα εφαρμόσει ένα εντελώς νέο και βιώσιμο ασφαλιστικό σύστημα. Για την οικονομική πολιτική αναφέρει ότι "όλο το πρόγραμμα βασίζεται στην εφαρμογή ενός σαρωτικού κύματος μεταρρυθμίσεων που θα καταστήσει την οικονομία ανταγωνιστική και το κράτος λειτουργικό".

Για το ζήτημα των πλεονασμάτων αναφέρει ότι "θα διεκδικήσω τη μείωση των στόχων τους οποίους δυστυχώς συμφώνησε ο ΣΥΡΙΖΑ. Και αυτό θα γίνει αμέσως μόλις η Ελλάδα αποκτήσει την αναγκαία πολιτική αξιοπιστία, δηλαδή όταν η κυβέρνηση της ΝΔ θα έχει δώσει σαφή και μετρήσιμα δείγματα μεταρρυθμίσεων".

Αναφέρεται στην τραγωδία στο Μάτι, λέγοντας ότι "η κυβέρνηση δεν αποδείχθηκε μόνο ανίκανη αλλά και κυνική και απάνθρωπη", και προσθέτει ότι "με συγκλόνισε η παντελής αδυναμία του κ. Τσίπρα και των υπουργών του να συμμεριστούν τον πόνο εκείνων που είδαν τους συγγενείς τους να χάνονται και την περιουσία τους να καταστρέφεται" ενώ σημειώνει ότι "η άλλη όψη της κρατικής απουσίας είναι η ανομία που έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο καθώς οι συμμορίες δρουν ανενόχλητες ακόμη και στο κέντρο της Αθήνας".

Κλείνοντας πρόσθεσε ότι   δε θα πάει με καλάθι παροχών στην ΔΕΘ, δεν θα ακολουθήσει τον κ. Τσίπρα και σημειώνει ότι η χώρα είναι ουσιαστικά εκτός αγορών, αφού το κόστος δανεισμού είναι τώρα 4,5% και ότι ενδεχόμενη "ανεύθυνη παροχολογία του κ. Τσίπρα θα εκτινάξει περαιτέρω το κόστος δανεισμού".

Τέλος ο κ. Μητσοτάκης λέει ότι η Ελλάδα χρειάζεται μία συνολική επανεκκίνηση και ότι δεν τον απασχολεί η προεδρική εκλογή του 2020 ούτε η απλή αναλογική την οποία θα καταργήσει εισηγούμενος ένα σύστημα που θα εξασφαλίζει την αντιπροσωπευτικότητα αλλά και την κυβερνησιμότητα της χώρας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top