Τσίπρας: Nα ξανακερδίσουμε θέσεις εργασίας - Δεν ξεχνάμε ποιοι είμαστε

Ο πρωθυπουργός από το Νεώριο της Σύρου μίλησε για ανάκαμψη της οικονομίας

Στη Σύρο μετέβει το πρωί της Παρασκευής, ο Αλέξης Τσίπρας οποίος συναντήθηκε με τον δήμαρχο Σύρου-Ερμούπολης, Γιώργο Μαραγκό, στο Δημαρχείο Ερμούπολης.

Στη συνέχεια, ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε το  Νεώριο, όπου απηύθυνε ομιλία στους εργαζόμενους στα ναυπηγεία.

«Προτεραιότητα για την κυβέρνηση είναι να ξανακερδίσουμε αξιοπρεπείς θέσεις εργασίας», είπε αρχικά ο πρωθυπουργός για να προσθέσει στη συνέχεια: «Τα 8 δύσκολα χρόνια, ο κόσμος της δουλειάς και του μόχθου υπέφερε περισσότερο. Υπήρχαν και κάποιοι που χρεοκόπησαν τις επιχειρήσεις και έβγαλαν τα χρήματα στο εξωτερικό».

Μιλώντας για το μεταμνημονιακό τοπίο, «έχουμε αρχίσει να αλλάζουμε», είπε ο Αλέξης Τσίπρας. Έχουν, βεβαίως να γίνουν πολλά ακόμη, διευκρίνισε, αλλά «όλοι μαζί μπορούμε να γυρίσουμε σελίδα».

Ταυτοχρόνως, ο κ. Τσίπρας, έχοντας στον πυρήνα της ομιλίας του, την ανάκτηση των δικαιωμάτων των εργαζομένων, στηλίτευσε τη στάση πολιτικών δυνάμεων που ονειρεύονται, όπως είπε χαρακτηριστικά, κρυφά και φανερά μνημόνια. Επιδιώκοντας με τον τρόπο αυτό να κρατούν δεμένους τους εργαζόμενους και χαμηλά το εργασιακό κόστος.


Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στην προοπτική μεγέθυνσης των ναυπηγείων στο Νεώριο λέγοντας ότι αυτό «θα συνεχίσει να αποτελεί την ατμομηχανή της κυκλαδικής βιομηχανίας» και ότι στόχος είναι την επόμενη τριετία να εργάζονται εκεί περισσότερους από 1.000 ανθρώπους, από 300 που είναι σήμερα. Διαβεβαίωσε μάλιστα τους εργαζόμενους ότι «δε θα εγκαταλείψει ποτέ τον αγώνα τους».


«Δεν ξεχνάμε ποιοι είμαστε -ποιους εκπροσωπούμε», τόνισε ο Αλ. Τσίπρας

«Συγκινητική» χαρακτήρισε την υποδοχή της οποίας έτυχε από τους εργαζόμενους των ναυπηγείων ο πρωθυπουργός, για να σημειώσει στη συνέχεια ότι βρίσκεται εκεί σε μια κομβική στιγμή, τώρα που ο τόπος γυρνά σελίδα. «Επέλεξα η πρώτη πολιτική παρέμβασή μου μετά τα μνημόνια, να γίνει από δω, έχοντας απέναντί μου εσάς, τους ανθρώπους του μόχθου και της εργασίας», ανέφερε εμφατικά ο Αλέξης Τσίπρας, για να εξηγήσει στη συνέχεια:  «Δεν ξεχνάμε ούτε ποιοι είμαστε, ούτε από πού ερχόμαστε, ούτε ποιοι μας έφεραν εδώ, ούτε ποιους εκπροσωπούμε και ούτε ποιους θέλουμε να ξαναφέρουμε στο προσκήνιο της κοινωνικής και της πολιτικής ζωής την επόμενη μέρα. Τους ανθρώπους του μόχθου και της δουλειάς», συμπλήρωσε.

Νωρίτερα ο πρωθυπουργός είχε γράψει στο Twitter: «Επίσκεψη στη Σύρο τις πρώτες μέρες της μεταμνημονιακής εποχής για την υλοποίηση μιας δέσμευσης, αλλά και για να τονιστεί ότι η ανάκαμψη θα έρθει στην πραγματική οικονομία, στους ανθρώπους του μόχθου που θα ξαναβρούν δουλειά και όχι σε τυπικούς αριθμούς» έγραψε σε ανάρτησή του στο twitter, o Αλέξης Τσίπρας ανεβάζοντας φωτογραφίες από την επίσκεψή του στο νησί.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top