Παραιτήθηκε ο Γ. Γ. Πολιτικής Προστασίας

Άρχισε το... ξήλωμα μετά την παραίτηση Τόσκα

Πρώτη δημοσίευση: 12:24

Δείτε στο βίντεο το ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου του Star για τις καρατομήσεις των αρχηγών της Πυροσβεστικής και της ΕΛΑΣ

Βροχή πέφτουν οι παραιτήσεις μετά από την εθνική τραγωδία που σημειώθηκε από τις φωτιές στην Ανατολική Αττική, οι οποίες στοίχισαν τη ζωή σε 91 ανθρώπους. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Παραιτήθηκε ο Τόσκας!

Καρατομήθηκαν οι αρχηγοί της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής

Μετά την παραίτηση του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Τόσκα και την καρατόμηση των αρχηγών της Πυροσβεστικής και της ΕΛΑΣ, σήμερα υπέβαλε την παραίτησή του και ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Γιάννης Καπάκης. 

Ο κ. Καπάκης επισκέφθηκε το πρωί της Δευτέρας τον κ. Σκουρλέτη και τον ενημέρωσε για την απόφασή του. 

Νέος Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, ορίστηκε ο Γιάννης Ταφύλλης, μέχρι σήμερα διευθυντής του Κέντρου Μελετών Ασφάλειας.

Η παραίτησή του θεωρείτο ζήτημα ωρών μετά τις τελευταίες εξελίξεις, ενώ έντονες ήταν οι πληροφορίες για δυσαρέσκεια του Μαξίμου, ως προς τους χειρισμούς που έκανε κατά τη διάρκεια της φωτιάς στο Μάτι. 

Ποιος είναι ο νέος Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας

Ο Γιάννης Ταφύλλης θεωρείται ιδιαίτερα έμπειρος σε θέματα διαχείρισης κρίσεων. Από τον Δεκέμβριο του 2017 διευθύνει το Κέντρο Μελετών Ασφάλειας, στο πλαίσιο το οποίου, ανέλαβε το συντονισμό δράσης για την αναμόρφωση του Συστήματος Διαχείρισης Εκτάκτων Αναγκών της χώρας.

(Ο Γιάννης Ταφύλης)

Έχει επίσης διατελέσει γενικός γραμματέας του Υπουργείου Εθνικής 'Αμυνας και γενικός γραμματέας Ψηφιακής Πολιτικής. Γνωρίζει σε βάθος τόσο το πλαίσιο συμβολής των Ενόπλων Δυνάμεων σε δράσεις Πολιτικής Προστασίας, όσο και τις ανάγκες της σε σύγχρονες υποδομές πληροφορικής και επικοινωνιών.

Κατά τη θητεία του ως γενικού γραμματέα ΥΠΕΘΑ, του ανατέθηκε ο επιχειρησιακός συντονισμός του προσφυγικού.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top