Μια… μάντρα στη Χαλκιδική πλήρωσε την κόντρα για τα αυθαίρετα!

Συνεχίζεται η επίρριψη ευθυνών από ΝΔ σε κυβέρνηση και αντίστροφα

Μετά την τραγωδία στο Μάτι, η Κυβέρνηση υπόσχεται τώρα άμεσο γκρέμισμα αυθαιρέτων στην Αττική. Μόνο που η αρχή έγινε σήμερα από τη… μακρινή Χαλκιδική και τελικά αφορούσε απλά  μια μάντρα και λίγα κλαδιά!  

Ουσιαστικά επρόκειτο για μια μικρή διάνοιξη διόδου μέσα από κήπο νόμιμης κατοικίας, ώστε να υπάρχει διέξοδος στη θάλασσα, όπως ορίζει ο νόμος. Όμως η δικαστική διαμάχη κράτησε 5 ολόκληρα χρόνια…

«Μας επηρέασε η τρελή κατάσταση στο Μάτι,  ήταν να γίνει τον  Σεπτέμβριο αλλά το επισπεύσαμε» παραδέχθηκε μάλιστα ο Θωμάς Κόντος, αντιδήμαρχος του Δήμου Κασσάνδρας. 

Μάλιστα μόνος του ο ιδιοκτήτης του σπιτιού είχε αρχίσει από χθες το γκρέμισμα της μάντρας του, πριν έρθουν οι μπουλντόζες του Δήμου.

Με ανάρτησή του στο twitter  ο πρωθυπουργός ευχήθηκε οι τραγωδίες να είναι το έναυσμα για αλλαγές. 

Την ίδια στιγμή, η Ν.Δ. καταγγέλλει ότι με ευθύνη της Κυβέρνησης δεν εκτελούνται 1.639 αμετάκλητες δικαστικές αποφάσεις κατεδάφισης στην Αττική.  

«Να σταματήσει η κοροϊδία και ο εμπαιγμός της κυβέρνησης. Δεν μπορεί να βρει άλλοθι στα αυθαίρετα για τις ευθύνες της» δήλωσε ο βουλευτής της ΝΔ Κώστας Σκρέκας.

Η ΝΔ  βάζει στο στόχαστρο τον Παναγιώτη Κουρουμπλή και τον Νίκο Βούτση, οι οποίοι με αποφάσεις τους το 2015, ως υπουργοί Εσωτερικών, ζητούσαν την αναβολή εντολής κατεδάφισης αυθαιρέτων στα Περιβολάκια Ραφήνας και στη Δημοτική ενότητα Σπάτων Αρτέμιδας.

ΜΕΓΑΡΟ  ΜΑΞΙΜΟΥ : ΜΗ ΜΑΣ ΚΟΥΝΑΕΙ ΤΟ ΔΑΧΤΥΛΟ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΩΝ "ΑΝΑΨΥΚΤΗΡΙΩΝ"

«Δεν μπορεί το κόμμα των "αναψυκτηρίων" και των καταπατητών, το κόμμα που αποκαλεί "ηλίθια" την πρακτική χαρακτηρισμού δασικών εκτάσεων, να μας κουνάει το δάχτυλο αποκαλύπτοντας, δήθεν, έγγραφα "φωτιά"» απάντησε στους ισχυρισμούς της ΝΔ το Μέγαρο Μαξίμου.  

«Οι κ.κ. Βούτσης, Κουρουμπλής, Δούρου σταμάτησαν κατεδαφίσεις αυθαιρέτων και δεν διέταξαν καμία» αναφέρει από την πλευρά του το Κίνημα Αλλαγής σε ανακοίνωσή του.  

Η ΠΡΩΤΗ ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ Φ. ΚΟΥΒΕΛΗ

Ο Φώτης Κουβέλης πάντως έγινε ο πρώτος υπουργός που ζητάει συγνώμη για την τραγωδία στο Μάτι, προβάλλοντας και την άμεση κινητοποίηση των Ενόπλων Δυνάμεων.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top