Κουβέλης: «Ζητώ συγγνώμη, αλλά οι ένοπλες δυνάμεις υπερέβαλαν εαυτόν»

«Δεν υπάρχουν στρατηγικού χαρακτήρα λάθη»

Για τα λάθη, τις παραλείψεις και το τι μέλλει γενέσθαι από εδώ και πέρα στην Ανατολική Αττική μετά από τις καταστροφικές πυρκαγιές μίλησε ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας, Φώτης Κουβέλης. 

«Στρατηγικού χαρακτήρα λάθη δεν έχουν υπάρξει», είπε στον ΑΝΤ1 και πρόσθεσε:

«Άδειασε μια ολόκληρη περιοχή στο Μάτι. Ενδεχομένως θα μπορούσε να αδειάσει χωρίς νεκρούς».

Όσον αφορά στις ευθύνες για την εθνική τραγωδία που βιώνουμε τις τελευταίες δέκα μέρες, ο κ. Κουβέλης σημείωσε ότι η ανάληψη της πολιτικής ευθύνης από τον πρωθυπουργό προφανέστατα και αφορά στη συγγνώμη του. 

Δε δίστασε μάλιστα και ο ίδιος να ζητήσει συγγνώμη για την τραγωδία, επισημαίνοντας όμως ότι «οι Ένοπλες Δυνάμεις έκαναν ό,τι ήταν δυνατόν, με τα κατασβεστικά, τα ελικόπτερα, τους στρατιωτικούς μας που από την πρώτη στιγμή έως σήμερα είναι στις επάλξεις».

Πρόσθεσε ακόμα ότι η έμπρακτη συγγνώμη της Πολιτείας στα θύματα των πυρκαγιών θα είναι η προώθηση όλων εκείνων των μέτρων που θα δώσουν τέλος σε μια εφιαλτική κατάσταση. 

«Οι εν θερμώ παραιτήσεις δεν υπηρετούν το σκοπούμενο, που είναι να αντιμετωπιστούν οι καταστάσεις που γεννήθηκαν», είπε. 

Τέλος αναφέρθηκε και στο ζήτημα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στις φυλακές της Αδριανούπολης από την 1η Μαρτίου, λέγοντας ότι οι πιέσεις συνεχίζονται προς την τουρκική πλευρά και πως το θέμα δεν έχει ξεχαστεί, αλλά επαναφέρεται συνεχώς με κάθε ευκαιρία. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top