Τζανακόπουλος: Νέος νόμος για τα αυθαίρετα και χιλιάδες κατεδαφίσεις

Μίλησε για «απίστευτη επιχείρηση προπαγάνδας και συκοφαντίας» από τη ΝΔ

Ο Δ. Τζανακόπουλος στο briefing

Νέο νόμο για τα αυθαίρετα προανήγγειλε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, ενημερώνοντας πριν από λίγο τους πολιτικούς συντάκτες και επιχειρώντας να περάσει σε αντεπίθεση για όσα δήλωσε νωρίτερα ιο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος  Μητσοτάκης.       

Ο κ. Τζανακόπουλος δήλωσε ότι το σχέδιο για την επιτάχυνση της αντιμετώπισης του φαινομένου της αυθαίρετης δόμησης πρόκειται να παρουσιάσει-πιθανότατα αύριο- ο υπουργός Γιώργος Σταθάκης και πρόσθεσε ότι «η¨κυβέρνηση είναι διατεθειμένη να συγκρουστεί με τα συμφέροντα για να γίνει ό,τι είναι δυνατόν για την αποφυγή παρόμοιας καταστροφής στο μέλλον». 

Αναφέρθηκε επίσης σε 3.200 κατεδαφίσεις στην Αττική. «Για τα 2.500 αυθαίρετα σε δασική έκταση και τα 685 στον αιγιαλό αφορούν την Αττική. Στόχος είναι να επιταχυνθούν οι διαδικασίες και να αποφευχθούν στο μέλλον φυσικές καταστροφές. Η προτεραιοποίηση της λίστας προχωράει. Θα κάνουμε ότι είναι αναγκαίο για να προστατέψουμε την Αττική και τη χώρα από μία αντίστοιχη μελλοντική καταστροφή» τόνισε. 

Σχετικά με το ζήτημα της διαχείρισης ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι «θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να μην μείνει κανένας μόνος του. Και θα αποτιμήσουμε όταν έρθει η ώρα» ενώ έκανε λόγο για «απίστευτη επιχείρηση προπαγάνδας, συκοφαντίας και παραπλάνησης από στελέχη της ΝΔ, από τον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη και ορισμένα ΜΜΕ».

Παραδέχθηκε πάντως ότι «η κριτική, η αποτίμηση και ο πιθανός καταλογισμός της ευθύνης είναι αναπόσπαστο στοιχείο της πολιτικής αντιπαράθεσης». 

Όσον αφορά τις  διπλές συντάξεις των πληγέντων διαβεβαίωσε ότι θα πιστωθούν στους λογαριασμούς των δικαιούχων έως τις 20 Αυγούστου. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top