Ερντογάν: Ξέρει ο Τσίπρας την αποφασιστικότητά μας κατά των γκιουλενιστών!

Τι δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος για τη συνομιλία του με τον Έλληνα πρωθυπουργό

Με την παράδοση των  8 Τούρκων  αξιωματικών συσχέτισε ευθέως ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την απελευθέρωση  των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, στη συνομιλία του με τον Αλέξη Τσίπρα στις Βρυξέλλες, όπως  αποκάλυψε ο ίδιος σε δημοσιογράφους της χώρας του, σχετικά με τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ.

Ο Τούρκος πρόεδρος ανέφερε  ότι συμφώνησε με τον Ελληνα πρωθυπουργό να γίνουν προσπάθειες να αντιμετωπιστεί με καλή πρόθεση το θέμα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών και εκείνο των 8 Τούρκων που διέφυγαν στην Ελλάδα, λέγοντας μάλιστα ότι οι δύο Έλληνες  παραβίασαν τα σύνορα και όχι κάτι παραπάνω.

«Όλοι ξέρουν την αποφασιστικότητά μας να καταπολεμήσουμε τους γκιουλενιστές. Το ξέρει και ο κ. Τσίπρας. Του εξήγησα την επιμονή μας για την έκδοση των 8 πραξικοπηματιών που διέφυγαν στην Ελλάδα. Βέβαια και εκείνος στέκεται στο θέμα των 2 στρατιωτικών που παραβίασαν τα σύνορα στην Αδριανούπολη. Για να κανονιστούν τα θέματα αυτά συμφωνήσαμε να κάνουμε προσπάθεια με καλή πρόθεση» δήλωσε ο Ερντογάν.

Κατά τον Τούρκο πρόεδρο, με τον κ. Τσίπρα συζήτησαν επίσης  το θέμα της αποκατάστασης του Φετιχιέ τζαμί στην Αθήνα αλλά και για τη Δυτική Θράκη. «Συζητήσαμε το θέμα της Δυτικής Θράκης. Υπενθυμίσαμε το ζήτημα του μουφτή, να μην γίνεται ορισμός, αλλά να εκλέγεται. Αν θέλει ο Θεός, θα γίνει. Δεν μου είπε όχι. Μου είπε ότι θα αλλάξουμε το σύστημα, θα καταργήσουμε το διορισμό του μουφτή. Οπότε ας περιμένουμε το "πράσινο φως"» είπε.  

 

Δείτε ολόκληρο το κεντιρκό Δελτίο ειδήσεων του STAR με την Κατερίνα Παπακωστοπούλου 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top