Κλεισθένης: Ψηφίζει η ΝΔ την κατάτμηση των περιφερειών

Ζητεί να ψηφιστεί και η τροπολογία για την ψήφο στους απόδημους Έλληνες

Την απόφαση να στηρίξει τελικώς την πρόταση της κυβέρνησης για την κατάτμηση της θηριώδους Β’ Περιφέρειας της Αθήνας αλλά και του λεγόμενου υπολοίπου Αττικής, έλαβε τελικά η ΝΔ.

Μετά τη συναίνεση εκ μέρους της ΝΔ στην κατάτμηση, φαίνεται να εξασφαλίζεται το όριο των 200 ψήφων που απαιτούνται για την ψήφιση της ρύθμισης, οπότε θα ισχύσει από τις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές.

Παράλληλα, η Νέα Δημοκρατία κατέθεσε εκ νέου τροπολογία για να δοθεί το δικαίωμα ψήφου στους απόδημους Έλληνες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ψήφο στους Έλληνες του εξωτερικού ζητά με τροπολογία η ΝΔ

Πηγές του κόμματος χαρακτηρίζουν φαιδρό το κυβερνητικό επιχείρημα πως υπάρχει πρόβλημα ισότητας ψήφο για τους κατοίκους του εξωτερικού, λόγω του ότι ψηφίζουν μόνο για την επικράτεια και όχι για συγκεκριμένη περιφέρεια. Όπως χαρακτηριστικά λένε, ένας κάτοικος του εσωτερικού μπορεί εφόσον το θελήσει να ψηφίσει μόνο συνδυασμό και όχι κάποιο συγκεκριμένο πρόσωπο.

Ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητοστάκης, αυτή την ώρα συναντιέται με βουλευτές της Β’ Αθήνας και της περιφέρειας Αττικής, στο γραφείο του προκειμένου να ενημερωθεί για τον τομέα που επιθυμούν να κατέβουν στις επερχόμενες εκλογές (στο πλαίσιο της κατάτμησης).

Ωστόσο στη ΝΔ, ξεκαθαρίζουν πως ανεξάρτητα από τις προθέσεις που μπορεί να έχουν οι βουλευτές, τις τελικές αποφάσεις θα τις λάβει το κόμμα. 
 

 

Δείτε ολόκληρο το μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του STAR με την Πόπη Τσαπανίδου 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top