Σκουρλέτης: Μεταφέρω τις δημοτικές, γιατί πέφτουν με τις εθνικές εκλογές!

«Θα εξαντλήσουμε τη θητεία μας» διαβεβαίωσε μέσα σε ειρωνικά χειροκροτήματα

Για να μην συμπέσουν με τις εθνικές εκλογές, τον Οκτώβριο του 2019 (παραπέμποντας σε ολοκλήρωση της πλήρους θητείας της κυβέρνησης) υποστήριξε ότι έκανε δεκτή την τροπολογία 16 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης!  

Μιλώντας στην ολομέλεια της Βουλής για το νομοσχέδιο του «Κλεισθένη» στην αυτοδιοίκηση και τις εκλογικές ρυθμίσεις που συμπεριελήφθησαν, ο κ.  Σκουρλέτης ανέφερε ότι  υπήρχε μεν διάταξη για αυτοδιοικητικές εκλογές τη δεύτερη εβδομάδα του Οκτωβρίου, αλλά αυτό δεν μπορεί να  ισχύσει το 2019, εφόσον υπερψηφιστεί η τροπολογία.  

«Οι δημοτικές θα έπεφταν με τις εθνικές , ειναι ένα θέμα αντισυνταγματικότητας και δεν το θέλαμε . Εμείς θέλουμε να εξαντλήσουμε την τετραετία» τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών μέσα σε  χειροκροτήματα από τους βουλευτές της … ΝΔ (προφανώς ειρωνικά).   

Ο κ. Σκουρλέτης ανέφερε επίσης ότι οι εκλογές θα γίνουν και με απλή αναλογική και τον Οκτώβριο. 

Ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος σχολίασε πάντως από την πλευρά της Δημοκρατικής Συμπαράταξης:   «Η τροπολογία λέει τα αντίθετα από  όσα λέγατε. Άλλαξε για να σας βολέψει. Είναι προφανής ο σχεδιασμός για τετραπλές εκλογές. Αν ειναι σχέδιο του κ. Τσίπρα να παραιτηθείτε τώρα».

Σκληρή κριτική άσκησε και εισηγητής της ΝΔ Μάκης Βορίδης ο οποίος ανέφερε ότι « το ταραγμένο μυαλό του κ. Τσίπρα θα συζητήσουμε σήμερα» και πρόσθεσε: «Βρίσκεται σε κατάρρευση, σε αποδρομή. Ειναι απαράδεκτο αυτό που κάνει η κυβέρνηση. Αρνούμαστε αυτή την πρακτική». Αναφέρθηκε ακόμα στο μείζον ζήτημα της ψήφου που πρέπει να λυθεί και κάλεσε την κυβέρνηση «τα άλλα να τα δούμε σε πέντε μήνες όλα μαζί. Και κατάτμηση και ψήφο εξωτερικού». 

Δριμύτατη επίθεση στον κ. Σκουρλέτη εξαπέλυσε η βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Εύη Χριστοφιλοπούλου, η οποία μεταξύ άλλων ανέφερε:   «Φοβάστε την κατάρρευση που έρχεται και παίζεται με τους θεσμούς. Δε ντρέπεστε;  Μηχανορράφοι και σκευωροί ανίκανοι είστε!  Είτε ο υπουργός δεν το ήξερε και ειναι θύμα του Μαξίμου ή ο υπουργός ειναι μέρος αυτού. Και πώς κάθεται στην καρέκλα και γελοιοποιείται;».       
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top