Πολιτική θύελλα από την απειλή Καμμένου να ρίξει την κυβέρνηση

Πυρά Μητσοτάκη και Γεννηματά κατά της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ

Πολιτική θύελλα προκαλεί η απειλή του Πάνου Καμμένου  να ρίξει την Κυβέρνηση για το Σκοπιανό, ζητώντας, είτε να εγκρίνει τη συμφωνία ο ελληνικός λαός, είτε αυτή να περάσει με 180 ψήφους από τη Βουλή. 

«Είναι μια κακή συμφωνία, δεν τη δέχομαι και θα προσπαθήσω να τη μπλοκάρω» διαμήνυσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και πρόεδρος των ΑΝΕΛ. 

ΠΑΡΑΘΥΡΟ" ΓΙΑ "180" ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ

Το Μέγαρο Μαξίμου αντέδρασε, «ανοίγοντας ένα παράθυρο» για 180 ψήφους στη Βουλή. Σύμφωνα με πηγές του, «επιθυμία της κυβέρνησης είναι η Συμφωνία για την επίλυση ενός προβλήματος που για χρόνια βαραίνει την εξωτερική μας πολιτική να έχει τη μέγιστη δυνατή πλειοψηφία στη Βουλή».   

Αντίθετα, λίγο νωρίτερα ο Νίκος Κοτζιάς είχε απορρίψει την έγκριση της συμφωνίας από 180 βουλευτές, αφήνοντας μάλιστα και αιχμές για τον υπουργό Άμυνας.

 «Δεν παραχωρεί εθνική κυριαρχία για να μπαίνει ως προϋπόθεση οι 180 ψήφοι. Το ξέρει αυτό ο κ. Καμμένος και κάνει τις επιλογές του…» δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο».  

Ο Πάνος Καμμένος δήλωσε πάντως ότι θα παραστεί κανονικά στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ, την ερχόμενη εβδομάδα, καθώς όπως είπε, η πρόσκληση για ένταξη των Σκοπίων θα είναι υπό αίρεση. 

"ΠΥΡΑ" ΚΥΡΙΑΚΟΥ, ΦΩΦΗΣ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Μετά τις νέες δηλώσεις Καμμένου, Κυριάκος Μητσοτάκης και Φώφη Γεννηματά, εξαπέλυσαν επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα, ζητώντας εκλογές. «Η θλιβερή σημερινή εμφάνιση του συγκυβερνήτη του κ. Καμμένου με επιβεβαίωσε απόλυτα. Το μόνο που απομένει στον κ. Τσίπρα είναι να ορίσει την ημερομηνία των εκλογών» ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ σε ανάρτησή του στο twitter.  

«Ένας σοβαρός Πρωθυπουργός θα είχε ήδη αποπέμψει τον κ. Καμμένο. Η χώρα δεν αντέχει άλλο. Εκλογές εδώ και τώρα» ανέφερε από την πλευρά της η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής στη δική της ανάρτηση στο twitter.    

Ο ΖΑΕΦ ΦΕΡΝΕΙ ΞΑΝΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ, ΕΛΠΙΖΟΝΤΑΣ ΝΑ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ Ο ΙΒΑΝΟΦ

Την ίδια στιγμή, στα Σκόπια, ο Ζόραν Ζάεφ ετοιμάζεται να φέρει μεθαύριο ξανά στη Βουλή τη Συμφωνία των Πρεσπών, ελπίζοντας ότι αυτή τη φορά θα την επικυρώσει και ο Πρόεδρος Ιβάνοφ.

Στα Γιαννιτσά, πλήθος πολιτών διαμαρτυρήθηκε χθες για τη Συμφωνία των Πρεσπών, ενώ την ίδια ώρα στη Θεσσαλονίκη έγινε μοτοπορεία υπερ της ελληνικότητας της Μακεδονίας. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top