Ο Βούτσης ζητά από τον Καμμένο να παραιτηθεί από Αντιπρόεδρος της Βουλής

«Δε θα επιτρέψω να γίνει μομφή για πολιτικές απόψεις»

Ο Βούτσης ζήτησε την παραίτηση του Δ. Καμμένου από Αντιπρόεδρος της Βουλής

Δημόσια έκκληση προς τον Δημήτρη Καμμένο, προκειμένου να παραδώσει την έδρα της αντιπροεδρίας του κοινοβουλίου έκανε ο Πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, εξηγώντας ότι πρόκειται ξεκάθαρα για ένα κανονιστικό ζήτημα που δεν πρέπει να πολιτικοποιηθεί. 

Σε συνομιλία που είχε με κοινοβουλευτικούς συντάκτες, ο κ. Βούτσης τόνισε ότι από τη στιγμή που ο κ. Καμμένος ανεξαρτητοποιήθηκε και δεν ανήκει σε κόμμα, δεν μπορεί να παραμείνει αντιπρόεδρος της Βουλής. 

«Δεν ασκώ εκβιασμό αλλά πίεση», επισήμανε ο πρόεδρος της Βουλής σε μια ακόμα απόπειρα να πείσει τον κ. Καμμένο να παραδώσει την έδρα και να αποφευχθεί η κατάθεση πρότασης μομφής και η συζήτησή. 

«Ο κ. Καμμένος μου είχε στείλει μήνυμα λίγο πριν φύγω για Κίνα και με διαβεβαίωνε ότι θα παραιτηθεί. Είχα καθησυχάσει καθώς και ο ίδιος κατανοεί ότι δεν μπορεί ως ανεξάρτητος να παραμείνει αντιπρόεδρος της Βουλής. Τελικά για λόγους που εξήγησε στην τηλεόραση αποφάσισε να περιμένει την πρόταση μομφής. Αυτό δεν είναι καλό πράγμα. Δεν είναι σωστό η Βουλή για ένα κανονιστικό ζήτημα να κάνει μια ολόκληρη διαδικασία που θα ανασύρει πολιτικές διαδικασίες που δεν έχουν σχέση με τον ρόλο του αντιπροέδρου», είπε ο κ. Βούτσης.

Υπενθυμίζεται ότι ο Δημήτρης Καμμένος μετά την διαγραφή του από τους ΑΝΕΛ είχε ενημερώσει το προεδρείο του κοινοβουλίου πως θα παραιτηθεί από το αξίωμα του αντιπροέδρου προκειμένου να διευκολύνει τις διαδικασίες.

Ωστόσο, όπως ο ίδιος είπε, η προκλητική συμπεριφορά των πρώην συναδέλφων του στους ΑΝΕΛ τον ανάγκασαν να αναθεωρήσει με αποτέλεσμα να τους καλεί να του καταθέσουν πρόταση μομφής.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top