Η άγνωστη συνάντηση Καμμένου - Λαζαρίδη πριν την ανεξαρτητοποίησή του

Διαβεβαίωνε ότι δε θα φύγει, λένε οι ΑΝ.ΕΛ

Σφοδρές ήταν οι αντιδράσεις του Μαξίμου, αλλά και του Πάνου Καμμένου για την ανεξαρτητοποίηση του Γιώργου Λαζαρίδη. Οι δύο συγκυβερνώντες έκαναν λόγο για σχέδιο αποστασίας. Η Κάτια Μακρή αποκάλυψε στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του STAR, μάλιστα, ότι το βράδυ της Δευτέρας Πάνος Καμμένος και Γιώργος Λαζαρίδης είχα πολύωρο ραντεβού.

«Πληροφορίες από τους ΑΝΕΛ λένε ότι ο κ.Λαζαρίδης διαβεβαίωσε τον κ. Καμμένο ότι δεν πρόκειται να φύγει. Όπως επίσης ότι είχε διαβεβαιώσει τον Πρωθυπουργό ακριβώς πριν από λίγες μέρες. Σήμερα βέβαια ο κ.Λαζαρίδης είπε ότι δεν άντεξε και ανεξαρτητοποιήθηκε» περιέγραψε η Κάτια Μακρή.

Οι αντιδράσεις που ακολούθησαν ήταν σφοδρές και οι κατηγορίες βαριές. Το Μαξίμου έκανε λόγο για «σχέδιο αποστασίας από επιχειρηματικά συμφέροντα από Πειραιά και Θεσσαλονίκη, τα οποία καθοδηγούνται από τον Κυριάκο Μητσοτάκη».

Ανάλογη ανάρτηση έκανε στο twitter και ο Πάνος Καμμένος, ενώ οι ΑΝ.ΕΛ ζήτησαν από τον κ.Λαζαρίδη την έδρα του πίσω. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αντέδρασε λέγοντας «Είστε σε πανικό στην κυβέρνηση γιατί καταρρέετε»

Ρήγμα στην κυβερνητική πλειοψηφία

Η κυβερνητική πλειοψηφία είναι πλέον πολύ εύθραυστη. Ήταν 154 βουλευτές πριν από μόλις δύο εβδομάδες, πλέον είναι 152.
Στο μικροσκόπιο οι 7 εναπομείναντες βουλευτές των ΑΝ.ΕΛ

Δύο βορειοελλαδίτες βουλευτές, οι οποίοι δέχονται και μεγάλη πίεση από την κοινωνία, είναι ο Κώστας Ζουράρις (Α’ Θεσσαλονίκης) και η Μαρία Κόλλια Τσαρουχά (Σέρρες).

«Σίγουροι» ότι δε φεύγουν, υπό την έννοια ότι συμφωνούν με την κύρωση της συμφωνίας για το Σκοπιανό είναι η Έλενα Κουντουρά (Α’ Αθηνών) και ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος (Β’ Αθηνών).

Δύο ακόμη βουλευτές, οι οποίοι δεν έχουν ανοίξει ακόμα τα χαρτιά τους αλλά διαφωνούν με τη λύση, είναι ο Βασίλης Κόκκαλης (Λάρισα) και ο Κωνσταντίνος Κατσίκης (Περιφέρεια Αττικής).

«Γι’ αυτό ίσως σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος άφησε σήμερα ανοιχτό το ενδεχόμενο να έρθει η συμφωνία με 180, προκειμένου να αποτρέψει τυχόν φυγόκεντρες τάσεις, μέσα στους ΑΝ.ΕΛ» εξήγησε η Κάτια Μακρή.

Όσο για το αν είναι πιθανό να υπάρξουν «μιμητές» των Δημήτρη Καμμένου και Γιώργου Λαζαρίδη, η Κάτια Μακρή αποκάλυψε πως θεωρούνται επίφοβοι δύο από τους επτά βουλευτές των ΑΝ.ΕΛ, ένας από τη Βόρεια Ελλάδα κι ένας από την Περιφέρεια Αττικής.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top