Μήνυμα Σολτς σε Ελλάδα: Τέλη Ιουνίου οι αποφάσεις

«Έχουμε την ευκαιρία για μία καλή απόφαση»

Μήνυμα Σολτς για Ελλάδα: Τέλη Ιουνίου οι αποφάσεις

«Έχουμε την ευκαιρία για μία καλή απόφαση» δήλωσε στα «Νέα» ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Όλαφ Σολτς, αναφερόμενος στην ελάφρυνση του ελληνικού χρέους και το πλαίσιο της μεταμνημονιακής περιόδου.

«Περιμένω τις τελευταίες αξιολογήσεις και τις τελικές αποφάσεις που θα πρέπει να ληφθούν στην Ελλάδα και θα μας δώσουν την ευκαιρία στο τέλος Ιουνίου να δούμε πώς θα τελειώσουμε με το πρόγραμμα, πώς θα είναι το μέλλον, πώς θα οργανωθεί η μεταμνημονιακή περίοδος και τι θα προβλέπεται» δήλωσε ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ.

Όπως εξηγεί, δεν είναι εύκολο να γίνουν εικασίες για το αποτέλεσμα των συζητήσεων, αλλά «αυτό που είναι απολύτως ξεκάθαρο είναι ότι θα έχουμε την ευκαιρία για μία καλή απόφαση και η εξέλιξη αυτή έχει προετοιμαστεί με την ισχυρή ατζέντα μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα».

Ο Σολτς αναφέρθηκε και στο θέμα των διαπραγματεύσεων με το ΔΝΤ, λέγοντας πως «συζητάμε τις συγκυρίες για να πάρουμε αποφάσεις».

Διαβάστε ακόμη: Πιο κοντά από ποτέ η λύση για το χρέος: Τι προβλέπει το σχέδιο

Τέλος, επιφύλαξε και επαίνους για την Ελλάδα: «Πηγαίνει καλά. Βλέπουμε σημαντική πρόοδο στη χώρα, η οικονομική ανάπτυξη είναι πολύ καλύτερη από ό,τι θα περίμενε κανείς πριν δυο-τρία χρόνια. Το βλέπουμε όλοι».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top