Σε κρίσιμη καμπή μπαίνει το Σκοπιανό – Αισιόδοξος ο Ζάεφ

Μήνυμα έστειλε και ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος από τον Αυλώνα σε εγκαίνια Λαογραφικής Έκθεσης

Η διστακτικότητα από την πλευρά του Ζόραν Ζάεφ βάζει "φρένο" στις προσπάθειες για επίλυση. Ο πρωθυπουργός των Σκοπίων πάντως διατηρεί την αισιοδοξία του.

Ο Ζόραν Ζάεφ εξακολουθεί και σήμερα σε Μέσα Ενημέρωσης της χώρας του να δηλώνει αισιόδοξος παρότι οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών δείχνουν πως η επίλυση του Σκοπιανού απομακρύνεται.

«Είμαι αισιόδοξος αλλά δεν θέλω να μπω σε λεπτομέρειες. Υπάρχουν κάποιες τεχνικές λεπτομέρειες που συζητάμε αλλά πιστεύω ότι θα βρούμε τη λύση. Όταν τελειώσουμε με τα τεχνικά ζητήματα θα υπάρξει άμεση επικοινωνία με τον Αλέξη Τσίπρα» είπε.

Η τηλεφωνική επικοινωνία των δύο πρωθυπουργών είναι που θα ξεκαθαρίσει την κατάσταση αλλά μέχρι τότε η Αθήνα εμμένει να βάζει προϋποθέσεις τη συνταγματική αναθεώρηση και μια ονομασία για όλες τις χρήσεις.

ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ "ΔΕΝ ΔΙΝΟΥΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΑΣ"

Μήνυμα έστειλε και ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος από τον Αυλώνα σε εγκαίνια Λαογραφικής Έκθεσης:

«Η Εκκλησία πήρε θέση. Είπε ξεκάθαρα ότι δεν δίνουμε πουθενά το όνομά μας, αλλά δεν είναι έργο της Εκκλησίας. Η Εκκλησία δεν κάνει συλλαλητήρια. Οι πολίτες εξέλεξαν Βουλή και η Βουλή είναι υπεύθυνη για αυτά»

ΠΥΡΑ ΦΙΛΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΟΠΙΑΝΟ

Η διαφαινόμενη επί του παρόντος εμπλοκή στο σκοπιανό προκαλεί αντιδράσεις και στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ. Χαρακτηριστική η δήλωση του πρώην υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη στην Εφημερίδα των Συντακτών:

«Η ευθύνη πρωθυπουργού και υπουργού Εξωτερικών δεν τεμαχίζεται. Είναι ενιαία και αδιαίρετη. Εύχομαι να μην έχουμε ένα «ευχάριστο ναυάγιο», κάτι που επιδιώκουν δυνάμεις του «βαθέως κράτους» και στις δύο χώρες»

 

 

Δείτε το ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top