Τσίπρας: Τέλη Ιουνίου θα ληφθούν οριστικές αποφάσεις για το ελληνικό χρέος

Στο τραπέζι του Washington Group που συνεδριάζει στον Καναδά στο περιθώριο του G7, βρίσκεται το ζήτημα του ελληνικού χρέους

Στο τραπέζι του Washington Group που συνεδριάζει στον Καναδά στο περιθώριο του G7, βρίσκεται το ζήτημα του ελληνικού χρέους. Την ίδια ώρα, ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε πως η Αθήνα περιμένει λύση που θα προδιαγράφει τις οριστικές αποφάσεις ως τα τέλη Ιουνίου.

Ως τα τέλη Ιουνίου θα έχουν ολοκληρωθεί και οι διεργασίες για τις τελικές και οριστικές αποφάσεις που αφορούν την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους. Αναμένουμε λοιπόν μια συμφωνία καλά επεξεργασμένη ως προς τα χαρακτηριστικά της, με φιλόδοξη προοπτική και κατάλληλα προσαρμοσμένη στις μακροπρόθεσμες ανάγκες της ελληνικής οικονομίας.

Στο τραπέζι του Washington Group  το Ελληνικό χρέος

Στον Καναδά αναμένεται να σκιαγραφηθεί μια πρώτη πολιτική συμφωνία για το ελληνικό χρέος η οποία την άλλη εβδομάδα θα συζητηθεί στις Βρυξέλλες σε τεχνικό επίπεδο. Οι τεχνοκράτες της Κομισιόν, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ συντάσσουν άλλωστε την έκθεση βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους.

Επόμενος σταθμός είναι το Euroworking Group της επόμενης Πέμπτης, αλλά και το ραντεβού με τη συμμετοχή του ΔΝΤ στις 11 και 12 Ιουνίου.

Προς το παρόν, σύμφωνα με πληροφορίες, όλα τα σενάρια που καταρτίζει το ΔΝΤ δείχνουν το χρέος μη βιώσιμο και τη συμμετοχή του στο πρόγραμμα αδύνατη, εντείνοντας τις πιέσεις προς τη Γερμανία για μεγαλύτερες παραχωρήσεις, στις οποίες όμως προς το παρόν αντιτίθεται.

Στο τραπέζι μπαίνει και πάλι η πιστοληπτική γραμμή στήριξης από την ΕΚΤ ενώ η Κομισιόν τάσσεται υπέρ της καθαρής εξόδου με τη δέσμευση όμως της χώρας να μην ανατρέψει τις ασκούμενες πολιτικές για τα επόμενα 5- 10 χρόνια. 

To Eurogroup της 21 Ιουνίου αναμένεται να ρίξει περισσότερο φως στις προθέσεις των δανειστών και τις προτεινόμενες για το ελληνικό χρέος.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top