Σε καλό κλίμα ολοκληρώθηκε η συζήτηση για την Ελλάδα στο Eurogroup

Στόχος συνολική λύση για το ελληνικό χρέος στο Eurogroup της 21ης Ιουνίου

Σε καλό κλίμα η συζήτηση για την Ελλάδα στο Eurogroup
Πρώτη δημοσίευση 19.10 

 

Ολοκληρώθηκε η συζήτηση για την Ελλάδα στη συνεδρίαση του Εurogrοup στις Βρυξέλλες,  που αφορούσε μεταξύ άλλων την τέταρτη αξιολόγηση κα το χρέος, όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του Star στις Βρυξέλλες, Θάνος  Αθανασίου.  

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η συζήτηση έγινε σε καλό κλίμα, ενώ υπήρξε θετική υποδοχή της ολοκλήρωσης του SLA.

Σε σχέση με το χρέος, έγινε συζήτηση όπου διαπιστώθηκε η πρόθεση σύγκλισης και συμφωνήθηκε να συνεχιστεί η συζήτηση με στόχο συνολική λύση στο Eurogroup της 21ης Ιουνίου.

Κύκλοι του ΥΠΟΙΚ:  Επικαιροποιημένη ανάλυση βιωσιμότητας χρέους από τους θεσμούς

Σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου Οικονομικών επίσης, οι οποίοι επιβεβαίωσαν ότι ολοκληρώθηκε σε καλό κλίμα η συζήτηση για την Ελλάδα, το σημερινό  Eurogroup:

Χαιρέτισε τη συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο και έστρεψε την προσοχή του  στην ελάφρυνση του χρέους που αποτελεί τον τελευταίο κρίσιμο κρίκο για  την ολοκλήρωση του προγράμματος.

Ανέθεσε στους θεσμούς την ολοκλήρωση ενός επικαιροποιημένου DSA  (ανάλυσης βιωσιμότητας χρέους) που θα αποτελέσει τη βάση για τον τελικό  προσδιορισμό των μέτρων ελάφρυνσης.

Δεσμεύεται να υπάρχει συνολική συμφωνία για το χρέος μαζί με την  ολοκλήρωση της τελευταίας αξιολόγησης του 3ου προγράμματος στις 21/6.

Διαβάστε επίσης: Στον Καναδά και στους G7 η συνέχεια για το ελληνικό χρέος και το ΔΝΤ

 

 

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top