Τσίπρας: Συζητώ το "Μακεδονία του Ίλιντεν" - Μητσοτάκης: "Απαράδεκτο και που συζητείται"

Τηλεφωνική επικοινωνία είχε ο Πρωθυπουργός με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την ονοματολογία της ΠΓΔΜ

Δείτε βίντεο από το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του STAR 

Τηλεφωνική επικοινωνία για το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, είχε ο Αλέξης Τσίπρας με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ραγδαίες εξελίξεις για Σκοπιανό: Ενημερώνει Παυλόπουλο και αρχηγούς ο Τσίπρας

Αποκάλυψη: Μακεδονία του Ίλιντεν το νέο όνομα στο τραπέζι!

Όπως ανέφερε ο Πρωθυπουργός από το βήμα της Βουλής, κατά τη συζήτηση για την υπόθεση Novartis: «οποιαδήποτε συζήτηση για προτάσεις που έχουν πέσει στο τραπέζι είτε από τον απεσταλμένο του ΟΗΕ είτε από την πλευρά των γειτόνων μας είναι κενές περιεχομένου, εάν δεν εκπληρωθούν οι βασικές προϋποθέσεις που έχει θέσει η ελληνική κυβέρνηση» και επιβεβαίωσε την τηλεφωνική συνομιλία με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης λέγοντας:

«Οι διαρροές ταξιδεύουν γρηγορότερα και ως όφειλα ανέλαβα την πρωτοβουλία να ενημερώσω τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τους πολιτικούς αρχηγούς. Το μεσημέρι ενημέρωσα τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την πορεία της διαπραγμάτευσης».

Από την πλευρά του, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε ανακοίνωσή του ανέφερε ότι «ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης ενημερώθηκε τηλεφωνικά από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ότι με τον κ. Ζόραν Ζάεφ συζητά το όνομα “Μακεδονία του Ίλιντεν”».

ΝΔ: «Απαράδεκτο ακόμη και να τίθεται προς συζήτηση η αναφορά του Ίλιντεν στο όνομα της γειτονικής χώρας»

«Το όνομα αυτό συνδέεται ιστορικά και ευθέως με την επιδίωξη δημιουργίας «μακεδονικού» έθνους και κράτους που περιλαμβάνει τη Θεσσαλονίκη και εκτείνεται ως το Αιγαίο. Οποιαδήποτε αναφορά του Ίλιντεν στο όνομα της γειτονικής χώρας όχι μόνον δεν θέτει τέλος στον αλυτρωτισμό των Σκοπίων, αλλά αντιθέτως τον επιβεβαιώνει και τον ενισχύει. Γι’ αυτό είναι απαράδεκτο ακόμη και να τίθεται προς συζήτηση», επισημαίνει η ΝΔ σε ανακοίνωσή της.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top