Παυλόπουλος από Αλεξανδρούπολη: Αυθαίρετη η κράτηση των Ελλήνων στρατιωτικών

Παρών στις εκδηλώσεις για την απελευθέρωση της πόλης και ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Το «παρών» στις εκδηλώσεις για την 98η επέτειο απελευθέρωση της Αλεξανδρούπολης έδωσαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, και ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο κ. Παυλόπουλος έστειλε μήνυμα στην Τουρκία, ξεκαθαρίζοντας πως «γκρίζες ζώνες ως προς τα σύνορά μας και το έδαφός μας δεν είναι νοητές ούτε πρόκειται να γίνουν ανεκτές από την Ελλάδα».

«Οι Ένοπλες Δυνάμεις μας είναι, ανά πάσα στιγμή και έναντι παντός, έτοιμες να υπερασπισθούν τα σύνορά μας» πρόσθεσε ο κ. Παυλόπουλος.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας χαρακτήρισε «αυθαίρετη» την κράτηση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, κάνοντας λόγο για «απαράδεκτη και αντιδημοκρατική συμπεριφορά της Τουρκίας».

«Αυτή η αυθαιρεσία, που έχει προκαλέσει την Ευρωπαϊκή αλλά και την Διεθνή κατακραυγή, είναι πλήγμα κατά της Δημοκρατίας, των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και, εν γένει, του Πολιτισμού μας» πρόσθεσε.

Ηχηρό μήνυμα και από Μητσοτάκη

«Οι δύο Έλληνες αξιωματικοί μας κρατούνται παρανόμως στις φυλακές της Αδριανούπολης» σημείωσε, από την πλευρά του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Καλώ την Τουρκία να δώσει εδώ και τώρα οριστικό τέλος στην παράνομη κράτηση τους. Να σεβαστεί τους κανόνες διεθνούς δικαίου και τους κανόνες της καλής γειτονίας» είπε και κατέληξε: «Οι δύο στρατιωτικοί μας δεν φύλαγαν, μόνο ελληνικά αλλά και ευρωπαϊκά σύνορα».

Συνάντησε τους γονείς του Κούκλατζη ο Παυλόπουλος

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ζήτησε να δει από κοντά τους γονείς του λοχία, Δημήτρη Κούκλατζη, που κρατείται στις φυλακές της Αδριανούπολης.

Ο κ. Παυλόπουλος συναντήθηκε μαζί για τους 45 λεπτά, τους συνεχάρη για το κουράγιο και το σθένος τους και είπε πως η Πολιτεία κάνει ό,τι μπορεί για να απελευθερωθούν οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top