Αλαλούμ με τα τέλη κυκλοφορίας: Διαψεύδει το ΥΠΟΙΚ τα όσα είπε ο Μαυραγάνης!

Δεν υπάρχει θέμα σύνδεσης των τελών κυκλοφορίας με αξία και περιβαλλοντικούς ρύπους διαμηνύει το Υπουργείο Οικονομικών

Αλαλούμ με τέλη κυκλοφορίας: ΥΠΟΙΚ  διαψεύδει Μαυραγανη

Για αλλαγές στα τέλη κυκλοφορίας και σύνδεσή τους με την αξία του οχήματος αλλά και με  τους  περιβαλλοντικούς ρύπους αναφέρθηκε μόλις σήμερα το πρωί ο υφυπουργός Μεταφορών Νίκος Μαυραγάνης, μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή του ΑΝΤ1, αλλά δεν πέρασαν μερικές ώρες και το Υπουργείο Οικονομικών τον διέψευσε!

«Δεν υπάρχει τέτοιο θέμα για εμάς. Τέτοιου είδους αλλαγές θα γίνουν όταν υπάρξει δημοσιονομικός χώρος, γιατί δεν μπορούν να διορθωθούν αδικίες και στρεβλώσεις για κάποιες κατηγορίες οχημάτων, χωρίς να επιβαρυνθούν άλλες κατηγορίες» διαμήνυσαν πηγές του Υπουργείου Οικονομικών,    

Αξίζει να σημειωθεί ότι πέρσι που εξετάστηκε αυτό το σενάριο, πέρα από το θέμα των επιβαρύνσεων για να εξασφαλιστεί το ουδέτερο δημοσιονομικό αποτέλεσμα, οι υπηρεσίες του Υπουργείου αλλά και όσοι ασχολούνται επαγγελματικά με τον χώρο του αυτοκινήτου έλεγαν ότι δεν υπάρχουν στοιχεία για την αξία των παλαιότερων οχημάτων και ακόμη περισσότερο για τις εκπομπές ρύπων. Κατά συνέπεια πίστευαν και πιστεύουν ότι το σύστημα είναι τεχνικά ανεφάρμοστο.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top