Τσίπρας: Στόχος μια Ελλάδα πυλώνας σταθερότητας και κόμβος στα Βαλκάνια

Γ.Γ. του Κ.Κ. Πεκίνου: Βλέπουμε ότι σύντομα η Ελλάδα θα βγει από την κρίση

Με τον Γ.Γ.  του Κ.Κ.  Πεκίνου και μέλος του Πολιτικού Γραφείου και της Κεντρικής Επιτροπής του Κ.Κ.  Κίνας, Κάι Κι ( Cai Qi), συναντήθηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στο Μέγαρο Μαξίμου, ο οποίος ανήρτησε και στιγμιότυπο από τη συνάντηση στον προσωπικό του λογαριασμό, στο twitter.

«Έχω επισκεφθεί ως πρωθυπουργός δύο φορές την Κίνα και είχα συνομιλίες και με τον Πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ και τον ομόλογο μου Λι Κετσιάνγκ»,  τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας καλωσορίζοντας τον Κάι Κι. «Είναι η πρώτη επίσκεψη αξιωματούχου της Κίνας μετά το συνέδριο του κόμματος, το οποίο έθεσε σε νέες βάσεις την προοπτική του λεγόμενου κινέζικου ονείρου για μια ισχυρή οικονομία. Και με αυτή την έννοια θεωρώ την επίσκεψη σας συμβολική» είπε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός,  υπογραμμίζοντας την ισχυρή συνεργασία Ελλάδας-Κίνας.

Όπως τόνισε ο κ. Τσίπρας, στόχος της Ελλάδας παραμένει το να είναι μία χώρα πυλώνας σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιανατολικής Μεσογείου αλλά και κόμβος στα Βαλκάνια και σε όλη την Μεσόγειο.

Από την πλευρά του ο Κάι Κι τόνισε «παρακολουθούμε τις εξελίξεις τα τελευταία χρόνια και τις προσπάθειες για ανάκαμψη, και βλέπουμε ότι σύντομα η Ελλάδα μπορεί να βγει από την κρίση. Και να ξέρετε εκτιμούμε παρά πολύ αυτές τις προσπάθειες» είπε.

«Νομίζω ότι έχουμε μπει στην καινούργια εποχή, στο «μήνα του μέλιτος» και πρέπει να εμβαθύνουμε τη σχέση μας και να προωθήσουμε την στρατηγική σχέση των δυο χωρών», προσέθεσε ο Γ. Γ. ου Κ.Κ. Πεκίνου, εκφράζοντας τη χαρά του για τη συνάντηση με τον Έλληνα πρωθυπουργό.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top