Στην αντεπίθεση ο Παππάς για την παραίτηση Κριμιζή

Ο Χριστόδουλος Πρωτοπαππάς ο νέος πρόεδρος του Ελληνικού Διαστημικού Οργανισμού

Στην αντεπίθεση ο Παππάς για την παραίτηση Κριμιζή

Τον Χριστόδουλο Πρωτοπαππά όρισε ως τον νέο πρόεδρο του Ελληνικού Διαστημικού (ΕΛΔΟ) οργανισμού το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης (ΨΗΠΤΕ).

Στην ανακοίνωσή του ο υπουργείο ΨΗΠΤΕ αφήνει αιχμές για την αιφνίδια παραίτηση του Σταμάτιου Κριμιζή μέσα από μακροσκελή επιστολή με βαρύτατες αιχμές για την πολιτική ηγεσία του υπουργείου.

Διαβάστε ακόμη: Παραίτηση με καταγγελίες από τον πρόεδρο του Ελληνικού Διαστημικού Οργανισμού!

Σκωπτικά, δηλώνει έκπληκτο από την ταχύτητα με την οποία ο τέως πρόεδρος του ΕΛΔΟ αξιολόγησε την προσπάθεια για χάραξη συντονισμένης στρατηγικής στον τομέα του διαστήματος.

Παράλληλα, το υπουργείο απάντησε στα βέλη της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, που ζήτησαν να διερευνηθούν οι καταγγελίες του κ. Κριμιζή.

Διαβάστε ακόμη: Τη διερεύνηση των καταγγελιών Κριμιζή ζητούν τα κόμματα της αντιπολίτευσης

«Δεν περιμέναμε από το ΠΑΣΟΚ και τη Νέα Δημοκρατία να αναλάβουν καμία ευθύνη για τη μνημειώδη ανυπαρξία πολιτικής -από μέρους τους- για το Διάστημα. Αναμενόμενο ήταν, επίσης, ότι θα έμπαιναν στη διαδικασία αναπαραγωγής αθλιοτήτων» αναφέρει η ανακοίνωση και καταλήγει: «Τους καλούμε να σοβαρευτούν. Να μην εκτοξεύουν κατηγορίες κατά της ελληνικής εκπαιδευτικής κοινότητας, η οποία είναι στρατευμένη στην εθνική προσπάθεια για την υλοποίηση μιας αξιόπιστης και πλήρους πολιτικής για το Διάστημα».

Μιλώντας, πάντως, σήμερα στον ΣΚΑΪ ο νέος προέδρος του Ελληνικού Διαστημικού Οργανισμού, δήλωσε ότι η αξιοκρατία δεν πρέπει να περνά μόνο από το κόσκινο του κ. Κριμιζή.

Στηλιτεύοντας τη στάση του, πρόσθεσε πως ο ίδιος δεν περίμενε τέτοια αντιμετώπιση από έναν ακαδημαϊκό, ούτε να γίνονται τέτοιες καταγγελίες.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top