Παραίτηση με καταγγελίες από τον πρόεδρο του Ελληνικού Διαστημικού Οργανισμού!

Ποιον καταγγέλλει και αποκαλεί «τσάρο του διαστήματος»

Παραιτήθηκε ο πρόεδρος Ελληνικού Διαστημικού Οργανισμού-

Παραιτήθηκε ο διακεκριμένος επιστήμονας Σταμάτης Κριμιζής (με θητεία και στη  ΝΑΣΑ) από την προεδρία του Ελληνικού Διαστημικού Οργανισμού , μόλις 4 εβδομάδες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του!

Ο κ. Κριμιζής καταγγέλλει ότι ο Παππάς είχε ορίσει «τσάρο του Διαστήματος»  τον Γ.Γ.  Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων  Βασίλη Μαγκλάρα και ότι το θέμα χειρίζονται «άσχετοι, χωρίς αξιοκρατία και αξιολόγηση».  

Μάλιστα περιγράφει πως ενώ είχε βρεθεί χώρος για να στεγαστεί ο Οργανισμός στον Δημόκριτο , ο Γ.Γ.  επέμεινε να τους βάλει γραφεία στο ...διάδρομο του ορόφου του για να μπορεί να τους ελέγχει!  

Όπως υποστηρίζει και η διαχείριση των προγραμμάτων ήταν προβληματική,  για την οποία δεν αποφάσισε η Υπηρεσία Διαστήματος αλλά «διάφοροι άσχετοι»  και αφήνει υπαινιγμούς για κακοδιαχείριση (γράφοντας μάλιστα…  “ follow the money”) , αν και διευκρινίζει ότι δεν μπορεί να τεκμηριώσει κάτι «ποινικά κολάσιμο».

Ο κ. Κριμιζής αναφέρει τέλος ότι το χρέος στην πατρίδα τον οδήγησε να στρατευτεί στην προσπάθεια και ότι το ίδιο τον οδηγεί στο να παραιτηθεί.

 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΕΥΡΩΚΙΝΗΣΗ  

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top