Κουβέλης: «Βρισκόμαστε σε έναν ακήρυχτο πόλεμο στο Αιγαίο»

Τι ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας

Κουβέλης: Βρισκόμαστε σε έναν ακήρυχτο πόλεμο στο Αιγαίο

«Βρισκόμαστε σε έναν ακήρυχτο πόλεμο στο Αιγαίο αλλά η διάταξη των δικών μας δυνάμεων για τις αναχαιτίσεις γίνεται με τέτοιο τρόπο ώστε να μην έχουμε καταπόνηση των πιλότων μας» δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας, Φώτης Κουβέλης, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ.

Για την ελληνική σημαία στη βραχονησίδα και τις δηλώσεις Γιλντιρίμ

Σχετικά με τις δηλώσεις Γιλντιρίμ, ότι η τουρκική ακτοφυλακή κατέβασε ελληνική σημαία από βραχονησίδα στο Αιγαίο, ο κ. Κουβέλης σχολίασε: «Το υπουργείο Άμυνας γνωρίζει τις πληροφορίες για τα δημοσιεύματα» και τόνισε ότι έχει ζητήσει «ενημέρωση συστηματική και επίμονη από τα αρμόδια όργανα και στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων».

Για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς 

Αναφορικά με τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που παραμένουν στις φυλακές της Αδριανούπολης ο Φώτης Κουβέλης υπογράμμισε ότι «Ερντογάν και Γιλντιρίμ μιλούν τη δική τους γλώσσα δικαίου» και πρόσθεσε ότι τίποτα δε δικαιολογεί την απαράδεκτα παρατεταμένη κράτηση τους με δεδομένο ότι και οι πληροφορίες για ύπαρξη ύποπτου περιεχομένου σε κάποιο τρίτο κινητό τηλέφωνο δεν ευσταθούν.

Για τις δηλώσεις του γ.γ. του ΝΑΤΟ

Ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας σχολίασε και τις δηλώσεις του γ.γ. του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ ότι Ελλάδα και Τουρκία πρέπει να τα βρουν. Ο ίδιος είπε ότι θα ήθελε η στάση της συμμαχίας να είναι πολύ πιο δυναμική και σαφής και εκτίμησε ότι και το ΝΑΤΟ αντιλαμβάνεται πως η χώρα μας δεν παίρνει πρωτοβουλίες για κορύφωση της έντασης.

Για τα γεγονότα της Συρίας

Τέλος, αναφερόμενος στα γεγονότα της Συρίας είπε ότι «παρακολουθούμε τα όσα συμβαίνουν, τα οποία και μας προβληματίζουν και μας ανησυχούν». Επεσήμανε ότι η χώρα μας δε μετείχε και δε μετέχει. Σε κάθε περίπτωση πρέπει το Συμβούλιο Ασφαλείας με συγκεκριμένες διαδικασίες να επιληφθεί του συγκεκριμένου ζητήματος για να μην υπάρξει περαιτέρω γενίκευση».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top