ΕΕ για το χτύπημα στη Συρία: Είμαστε στο πλευρό των συμμάχων μας

Στήριξη στην επιχείρηση και από το ΝΑΤΟ

ΕΕ για το χτύπημα στη Συρία: Στο πλευρό των συμμάχων μας

“Το χτύπημα από τις ΗΠΑ, τη Γαλλία και το Ηνωμένο Βασίλειο καθιστά σαφές ότι το συριακό καθεστώς μαζί με τη Ρωσία και το Ιράν δεν μπορούν να συνεχίσουν αυτή την ανθρώπινη τραγωδία, τουλάχιστον όχι χωρίς κόστος", δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, σε σχέση με την συντονισμένη χθεσινοβραδινή επέμβαση των τριών δυνάμεων.  "Η ΕΕ θα σταθεί με τους συμμάχους μας στο πλευρό της δικαιοσύνης", τόνισε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

"Υποστηρίζω τις ενέργειες των Ηνωμένων Πολιτειών, του Ηνωμένου Βασιλείου και της Γαλλίας κατά των εγκαταστάσεων και των δυνατοτήτων των χημικών όπλων του Συριακού καθεστώτος, που θα μειώσουν την ικανότητα του καθεστώτος να επιτεθεί περαιτέρω στους ανθρώπους της Συρίας με χημικά όπλα", δήλωσε από την πλευρά του ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ  Γενς Στόλτεμπεργκ σχετικά με τις ενέργειες κατά των εγκαταστάσεων και δυνατοτήτων των χημικών όπλων του Συριακού καθεστώτος

"Το ΝΑΤΟ έχει καταδικάσει συνεχώς τη συνεχιζόμενη χρήση χημικών όπλων από τη Συρία ως σαφή παραβίαση των διεθνών κανόνων και συμφωνιών. Η χρήση χημικών όπλων είναι απαράδεκτη και οι υπεύθυνοι πρέπει να λογοδοτήσουν", σημειώνει ο Γ.Στόλτεμπεργκ.

"Το ΝΑΤΟ θεωρεί τη χρήση χημικών όπλων ως απειλή για τη διεθνή ειρήνη και ασφάλεια και πιστεύει ότι είναι απαραίτητο να προστατευθεί η Σύμβαση για τα Χημικά Όπλα. Αυτό απαιτεί μια συλλογική και αποτελεσματική αντίδραση της διεθνούς κοινότητας", καταλήγει.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top