Οικολόγοι Πράσινοι: Το 1/3 καταγγέλλει τη συνεργασία με ΣΥΡΙΖΑ και αποχωρεί!

Σκληρή κριτική για «ιδεολογική υποταγή» στον υπουργό Τσιρώνη και στον βουλευτή Δημαρά

Οικολόγοι:  Το 1/3 καταγγέλλει τη συνεργασία με ΣΥΡΙΖΑ!

Τη μαζική αποχώρησή τους  από τους Οικολόγους Πράσινους ανακοίνωσε την παραμονή του συνεδρίου τους το ένα τρίτο των μελών του, οι οποίοι εξέφρασαν τη διαφωνία τους στη συνέχιση της συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Τα 80 στελέχη εξαπολύουν  βολές  κατά του μέλους των Οικολόγων Πράσινων,  αναπληρωτή υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης,  Γιάννη Τσιρώνη,  για το νομοσχέδιο για τα αδέσποτα (το οποίο αποσύρθηκε) ενώ από την κριτική δεν γλίτωσε και ο συνεργαζόμενος με τον ΣΥΡΙΖΑ βουλευτής και μέλος του κόμματος, Γιώργος Δημαράς.

«Η ιδεολογική τους υποταγή στο ισχύον πολιτικό σύστημα και η προοδευτική τους απορρόφηση από τις οπισθοδρομικές λογικές της κομματοκρατίας, με καθοδηγητές τους Βουλευτές και τον Αν.Υπουργό, Τσιρώνη και Δημαρά, οδήγησαν το κόμμα σε ένα απομεινάρι σκιάς του εαυτού του» υποστηρίζουν μεταξύ άλλων στην κριτική τους.    

Καταλήγοντας μάλιστα επισημαίνουν:  

«Το κόμμα που μας ενέπνευσε να αγωνισθούμε για την οικολογική μεταστροφή της κοινωνίας, με σκληρό προσωπικό κόστος, έχει εκπνεύσει. Είμαστε σίγουροι ότι στο κόμμα παραμένουν φίλοι πιστοί στην Πολιτική Οικολογία και στον αγώνα για την πραγμάτωση των προταγμάτων της, που δεν αισθάνονται έτοιμοι να αποδεσμευθούν από ένα όνειρο που κατέληξε σε εφιάλτη. Είμαστε σίγουροι ότι με αυτούς θα ξανασμίξουμε σύντομα τους δρόμους μας».

Αποχωρήσεων μέρος… Β' , άλλων 8 στελεχών

Άλλα 10 μέλη των "Οικολόγων Πράσινων" αποχώρησαν διαφωνώντας με συνεργασία-απορρόφηση από τον ΣΥΡΙΖΑ και την πολιτική Τσιρώνη. Ανάμεσά τους ένας από τους πρώτους οικολόγους στον τόπο μας, ο Αντώνης Ξενικός που αναφέρει στη δική του επιστολή:

"Η απαξίωση των Οικολόγων Πράσινων συνεχίζεται σε όλα τα επίπεδα και η διάλυσή τους επιβεβαιώνεται εκκωφαντικά. Και όποιος δεν καταλαβαίνει δεν ξέρει που πατά και που πηγαίνει...

Πέρα από τις βασικές αρχές του Πράσινου Κινήματος για αντιιεραρχία, εναλλαγή, άμεση δημοκρατία που χλευάζονται, έχουν χαθεί ακόμα και ανθρώπινα χαραχτηριστικά όπως ήθος και στοιχειώδη ευγενική συμπεριφορά. Κρίμα.

Ελπίζω, κάτω από άλλες συνθήκες, να ξαναβρεθούμε."

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ:  ΕΥΡΩΚΙΝΗΣΗ

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top