ΕΕ: Έγκλημα κατά της ανθρωπότητας η χρήση χημικών στη Συρία

Σχοινάς: Η Ευρώπη άγκυρα σταθερότητα και λογικής σε έναν πολύ ευάλωτο κόσμο

 ΕΕ: Έγκλημα κατά της ανθρωπότητας η χρήση χημικών στη Συ

Η Ευρωπαϊκή Ένωση καταδικάζει "με τον κατηγορηματικότερο τρόπο" την επίθεση με χημικά στη Συρία, σημειώνοντας ότι "όλες οι υπάρχουσες ενδείξεις καταδεικνύουν την χρήση χημικών", σύμφωνα με την Μάγια Κοτσίγιανιτς, εκπρόσωπο της Κομισιόν, η οποία σήμερα έκανε λόγο για "έγκλημα κατά της ανθρωπότητας" και "έγκλημα πολέμου".

Υπό το φως των τελευταίων εξελίξεων, η Κομισιόν υπενθυμίζει ότι η οδός της αποκλιμάκωσης περνάει μέσα από τις συνεχιζόμενες συνομιλίες και στηρίζει το έργο του ειδικού διαπραγματευτή των ΗΕ Staffan DeMistura για το θέμα. Τόσο η Ύπατη Εκπρόσωπος, όσο και ο Πρόεδρος της Κομισιόν βρίσκονται σε συνεχή επαφή με τα Κράτη Μέλη της ΕΕ και διεθνείς παίκτες, περιλαμβανομένης της Γαλλίας.

Από την πλευρά του ο Επικεφαλής Εκπρόσωπος Μαργαρίτης Σχοινάς σημείωσε με την ευκαιρία ότι "η Ευρώπη είναι μια άγκυρα σταθερότητα και λογικής σε έναν πολύ ευάλωτο κόσμο".

Η ενδεχόμενη "ανάφλεξη" στη Συρία θα βρεθεί στο επίκεντρο της συνεδρίασης των Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ στο Λουξεμβούργο την ερχόμενη Δευτέρα επεσήμανε η Μάγια Κοτσίγιανιτς και παρέπεμψε στις συζητήσεις των Υπουργών.

Βρυξέλλες, του Θάνου Αθανασίου

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top