Τσίπρας για Έλληνες στρατιωτικούς: «Άγγελε και Δημήτρη όλοι οι Έλληνες απαιτούμε το τέλος του Γολγοθά σας»

Δήλωση παρέμβαση του Πρωθυπουργού - Nέα ενημέρωση 21:20

Στις φυλακές της Αδριανούπολης βρίσκονται για 36η ημέρα οι δυο Έλληνες στρατιωτικοί κι εκεί θα περάσουν και τις άγιες μέρες του Πάσχα. Οι γονείς τους τούς επισκέφθηκαν σήμερα για πέμπτη φορά από όταν και συνελήφθησαν την 1η Μαρτίου στις Καστανιές Έβρου.

Πάσχα στις φυλακές της Αδριανούπολης για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς

Τηλεφωνική επικοινωνία του Προκόπη Παυλόπουλου με τον πατέρα του στρατιωτικού Άγγελου Μητρετώδη που κρατείται στις φυλακές Ανδριανούπολης

Ο Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Documento, με δήλωση παρέμβαση, αναφέρει πως είναι απαίτηση όλων των Ελλήνων η άμεση απελευθέρωσή τους.

«Η ανθρώπινη ζωή και η ανθρώπινη ελευθερία δεν είναι και δεν πρέπει να είναι πιόνια σε παιχνίδια δύναμης και εκβιασμών κανενός. Είναι αναφαίρετα δικαιώματα για κάθε πολιτισμένη χώρα. Και τον σεβασμό αυτών των δικαιωμάτων απαιτεί η Ελλάδα. Χωρίς παιχνίδια, παζάρια και αστερίσκους. Άγγελε και Δημήτρη Καλή Ανάσταση. Και να θυμάστε, την ανάστασή σας προσδοκούν, εύχονται και απαιτούν όλοι οι Έλληνες». Είναι το μήνυμα του Πρωθυπουργού και ενόψει του Πάσχα, το οποίο οι Ευρωπαίοι είχαν θέσει ως ορόσημο προς τον Ερντογάν για την απελευθέρωσή τους.

Σήμερα τον Ανθυπολοχαγό Άγγελο Μητρετώδη και τον Λοχία Δημήτρη Κούκλατζη επισκέφθηκαν οι γονείς τους. Το επισκεπτήριο ήταν προγραμματισμένο στις 13:00 και πραγματοποιήθηκε χωρίς το προστατευτικό τζάμι. Σύμφωνα με τον κανονισμό των φυλακών της Αδριανούπολης, υπάρχει η δυνατότητα για συνάντηση δια ζώσης, μια φορά τον μήνα. Μέχρι στιγμής, αυτό δεν έχει συμβεί.

Νωρίτερα ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Φώτης Κουβέλης επικοινώνησε τηλεφωνικά με τους γονείς των δυο στρατιωτικών κατά την οποία επανέλαβε τη διαβεβαίωση της κυβέρνησης ότι θα εξαντλήσει όλα τα περιθώρια για την αποφυλάκιση και ταχύτερη επιστροφή των δύο στρατιωτικών στην Ελλάδα. Παράλληλα τους ζήτησε να μεταφέρουν τις προσωπικές του ευχές στους δύο κρατούμενους ενόψει του Πάσχα.

Συγκινητική ήταν η αναφορά στον Ανθυπολοχαγό Μητρετώδη και τον Λοχία Κούκλατζη κατά τη διάρκεια της ακολουθίας των Παθών από τον Πατριάρχη Αφρικής Θεόδωρο, ο οποίος ανέφερε: «Απόψε ο Εσταυρωμένος ας συντροφέψει τα δυο μας παιδιά, τους δυο στρατιώτες που μιμούνται τον Χριστό, και είναι και αυτά μέσα στις φυλακές».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top