«Όχι» στο «παζάρι» με τον Ερντογάν για ανταλλαγή και από τον πατέρα του συλληφθέντα Έλληνα αξιωματικού

Σάλος από την αδιανόητη δήλωση του βουλευτή Κατσίκη για ανταλλαγή των… 2 με τους 8!

Θέμα ανταλλαγής των δυο Ελλήνων στρατιωτικών με τους 8 Τούρκους που βρίσκονται στην Αθήνα έβαλε κυνικά στο τραπέζι ο Ερντογάν. Η κυβέρνηση απορρίπτει κατηγορηματικά το ενδεχόμενο ενώ η αγωνία για τα δυο παιδιά που κρατούνται φυλακισμένα κορυφώνεται.

 «Θεωρώ ότι δεν σχετίζονται οι υποθέσεις… Είναι θέμα πολιτικής πλέον και δε νομίζω να εμπλακεί η πολιτική  σε ένα ποινικό θέμα» δήλωσε  στο Star  ο Νίκος Μητρετώδης, πατέρας του ανθυπολοχαγού Άγγελου Μητρετώδη, ο οποίος συνελήφθη από τις τουρκικές αρχές και παραμένει κρατούμενος στις φυλακές  της Αδριανούπολης, μαζί με έναν ακόμη Έλληνα στρατιωτικό.

Οι μύχιοι φόβοι των γονιών  ότι μπορεί τα παιδιά τους να μην ξεμπερδέψουν τόσο εύκολα επιβεβαιώθηκαν από το κυνισμό του Σουλτάνου , ο οποίος εν πτήσει μίλησε σε Τούρκους δημοσιογράφους.

Γιούνκερ και Τουσκ του είπαν: «Εσείς είστε μεγάλος Πρόεδρος, διασφαλίστε ότι θα τους αφήσουν ελεύθερους τους δύο στρατιωτικούς”

Κι εκείνος τους απάντησε : “Δεν είμαι μεγαλύτερος από τη δικαιοσύνη ” βάζοντας  στο τραπέζι  θέμα της ανταλλαγής.

«Εκείνοι που έκαναν πραξικόπημα στη χώρα μας είναι ακόμη στην Ελλάδα. Εμείς όταν τους ζητήσαμε δεν μας τους έδωσαν. Αυτοί που δεν βγάζουν άχνα γι αυτό το θέμα λένε ότι πρέπει να αφεθούν αμέσως οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί» δήλωσε ο Ερντογάν.

 ΑΔΙΑΝΟΗΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΚΑΤΣΙΚΗ. ΠΡΟΤΕΙΝΕ ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΤΩΝ 2 ΜΕ ΤΟΥΣ 8!  

Στη ρητορική Ερτογάν προσχώρησε όμως και ο Κώστας Κατσίκης. «Αν μπορούν να παρακάμψουν οι κυβερνήσεις των δύο κρατών τη Δικαιοσύνη και να προχωρήσουν σε μια ανταλλαγή δεν ξέρω τι θα κόστιζε αυτό. Εγώ θεωρώ ότι θα μπορούσε να είναι μια λύση» δήλωσε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ στον Σκάι.

Η  δήλωση του κ. Κατσίκη καταδικάστηκε από συμπολίτευση και αντιπολίτευση. Αργότερα αναγκάστηκε να τα μαζέψει αλλά ο τουρκικός τύπος αξιοποίησε τις δηλωσεις του.

ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΣΕΦΥΓΑΝ ΤΩΡΑ ΟΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΤΩΝ ΔΥΟ ΕΛΛΗΝΩΝ

Στην Αδριανούπολη  οι δικηγόροι των δύο Ελλήνων προσέφυγαν σήμερα σε διαφορετικό δικαστήριο από αυτό που χτες αποφάσισε την παράταση της κράτησης τους.

Ο Πρωθυπουργός επικοινώνησε με τον Βούλγαρο ομόλογο του Μπορίσοφ κι ενημερώθηκε για όσα έγιναν στη Βάρνα, ενώ απελευθέρωση των δυο στρατιωτικών ζήτησε και ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετά απο συνάντηση με τον Αμερικανό πρέσβη Τζέφρι Πάιατ.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top