Αγώνας δρόμου για τέταρτη αξιολόγηση: Ανοικτό να πάει για Ιούλιο η συμφωνία

Αγκάθι για κυβέρνηση το θέμα της ΔΕΗ και τα ενεργειακά – Εκκρεμούν 76 προαπαιτούμενα

Αγώνας δρόμου για τέταρτη αξιολόγηση

Σε αγώνα δρόμου για να προλάβει τις προθεσμίες για την τέταρτη αξιολόγηση θα επιδοθεί τις επόμενες εβδομάδες η κυβέρνηση.

Το βράδυ της Δευτέρας ολοκληρώθηκε μια ακόμα τηλεδιάσκεψη με τους θεσμούς για τα προαπαιτούμενα. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δρόμος που πρέπει να διανυθεί δεν είναι λίγος ούτε εύκολος, καθώς απομένουν ακόμη 76 προαπαιτούμενα.

Παρά τις καθησυχαστικές δηλώσεις πως «όλα πήγαν καλά» φαίνεται ότι το κομμάτι της ενέργειας – και ειδικά η απόσχιση της ΔΕΗ – θα δυσκολέψει πολιτικά και τεχνικά την κυβέρνηση. 

«Είναι ένα δύσκολο σημείο που έχει πολλά τεχνικά θέματα. Αλλά δεν νομίζω ότι δεν θα προλάβουμε μέχρι τον Ιούνιο», δήλωσε κυβερνητικός αξιωματούχος μετά από την τηλεδιάσκεψη.

Η τοποθέτηση δεν ήρθε… από το πουθενά καθώς έχει ανοίξει παράθυρο για μετάθεση της συμφωνίας για το τελευταίο Eurogroup πριν τις θερινές διακοπές και την έξοδο από το Μνημόνιο, τον Ιούλιο. 

Υπενθυμίζεται ότι ο Επίτροπος Οικονομικών Πιέρ Μοσκοβισί άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να μην έχουμε τη συνολική συμφωνία στις 21 Ιουνίου.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top