Κοτζιάς: Εξετάζουμε να ζητήσουμε αποζημίωση από την Τουρκία για τον εμβολισμό στα Ίμια!

Τι αναφέρει σε έγγραφό του που διαβίβασε στη Βουλή σχετικά με το σκάφος του Λιμενικού

Κοτζιάς: Εξετάζουμε να ζητήσουμε αποζημίωση από Τουρκία

Ανοιχτό αφήνει ο υπουργός  Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς  το  ενδεχόμενο να διεκδικήσει αποζημίωση η Ελλάδα από την Τουρκία,  για τον διεμβολισμό του σκάφους του Λιμενικού Σώματος στα Ίμια, σε έγγραφό του που διαβίβασε στη Βουλή, με το  οποίο απάντησε γραπτώς στην ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ Γιάννη Αντωνιάδη σχετικά με το ίδιο ζήτημα. 

«Οι αρμόδιες υπηρεσίες του ΥΠΕΞ εξετάζουν κάθε πλευρά που αφορά την πιθανότητα διεκδίκησης οικονομικής αποζημίωσης για τις ζημιές που προκλήθηκαν στο Πλοίο Ανοικτής Θαλάσσης του Λιμενικού Σώματος, κατά το συμβάν της 12ης Φεβρουαρίου 2018» επισημαίνει ο υπουργός Εξωτερικών.  

Ο κ. Κοτζιάς αναφέρει επίσης ότι το υπουργείο «μεριμνά για την αποτελεσματική προάσπιση των εθνικών μας συμφερόντων και τον άμεσο εντοπισμό των παράτυπων ενεργειών και παράνομων διεκδικήσεων της γείτονος, ενώ προβαίνει  συστηματικά στα κατάλληλα κατά περίπτωση διαβήματα διαμαρτυρίας».

Διαβάστε εδώ το έγγραφο που διαβίβασε στη Βουλή ο υπουργός Εξωτερικών.    

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top