7 + 1 ερωτήσεις στον Γιώργο Αμυρά

«Δεν εμπιστεύομαι την κυβέρνηση, ειδικά στα σοβαρά εθνικά θέματα» - «Κλείνει» το μάτι σε μια υποψηφιότητα για τον δήμο Αθηναίων το 2019

7 + 1 ερωτήσεις στον Γιώργο Αμυρά

Συνέντευξη στον Πέτρο Κατσαβριά (pkatsavrias@star.gr)

Αυτήν την εβδομάδα, στις 7 + 1 ερωτήσεις του star.gr απαντά ο βουλευτής Β' Αθηνών του Ποταμιού, Γιώργος Αμυράς.

 

1.    Η θέση σας για το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων ποια είναι; Θα στηρίζατε μια συμφωνία της κυβέρνησης στη Βουλή;

Την κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ δεν την εμπιστεύομαι για το παραμικρό, πόσο μάλλον για τα σοβαρά εθνικά ζητήματα. Εμείς στο Ποτάμι λέμε ότι το όνομα των Σκοπίων είναι τελευταίο σκαλοπάτι, πριν από αυτό προηγείται οι Σκοπιανοί να εγκαταλείψουν τα επεκτατικά τους σχέδια σε βάρος της Ελλάδας.

Για το όνομα η θέση μας είναι η γνωστή εδώ και χρόνια, σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό, μια χρήση για τους πάντες και τα πάντα.

 

2.    Η Τουρκία, όπως φαίνεται και από τους χειρισμούς της στο θέμα των 2 Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Αδριανούπολη, κινείται πολύ επιθετικά τον τελευταίο καιρό. Φοβάστε την πιθανότητα θερμού επεισοδίου μεταξύ των δύο χωρών;

Η Τουρκία κινείται πάντα με πρόγραμμα και απώτερες επιδιώξεις. Ας λέει ό,τι θέλει ο Ερντογάν και το βαθύ κράτος του, η Ελλάδα ως γνήσια ευρωπαϊκή δύναμη έχει εμπιστοσύνη στον εαυτό της και τις δυνάμεις της. Τα εκκολαπτόμενα θερμά επεισόδια θέλουν και τους κατάλληλους χειρισμούς κι εμείς οι Έλληνες έχουμε εμπειρία σε αυτά.

 

3.    Η κυβέρνηση χαρακτηρίζει σκάνδαλο τη Novartis, η αξιωματική αντιπολίτευση σκευωρία. Εσείς πως αξιολογείτε την υπόθεση;

Υπάρχει καραμπινάτο σκάνδαλο ελλήνων γιατρών με τη Novartis και απορώ που δεν «παίζει» ψηλά στην επικαιρότητα. Για το εάν υπάρχει σκευωρία ή πολιτικό σκάνδαλο φοβάμαι πως με την απόφαση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ να οδηγήσουν την προανακριτική σε «ευθανασία» λιγοστεύουν τα περιθώρια να μάθουμε την αλήθεια.

 

4.    Πρόσφατα καταθέσατε Ερώτηση στη Βουλή σχετικά με τον «σιδηροδρομικό ποδηλατοτουρισμό». Περί τίνος πρόκειται;

Καθόμαστε πάνω σε χρυσό και δεν το ξέρουμε. Μια ομάδα Ελλήνων κατασκεύασε ποδηλατοδρεζίνες δηλαδή ποδήλατα φτιαγμένα για να κινούνται πάνω στις ράγες του σιδηρόδρομου. Ως γνωστόν η Πελοπόννησος διαθέτει σιδηροδρομικό δίκτυο που όμως δε χρησιμοποιείται. Να η ευκαιρία να γεμίσει η Πελοπόννησος τουρίστες που θα αλωνίζουν με τις ποδηλατοδρεζίνες φέρνοντας χρήμα στα χωριά και τους ανθρώπους.

Προώθησα αυτήν την ιδέα στον ΟΣΕ και τα αρμόδια υπουργεία (Τουρισμού - Μεταφορών και Υποδομών) και το βλέπουν θετικά. Για να δούμε, τι θα δούμε.

 

5.    Γιατί ασχολείστε τόσο πολύ με το θέμα της συνεπιμέλειας των παιδιών μετά το διαζύγιο;

Γιατί βλέπω να γίνεται ένα «έγκλημα» κατά των παιδιών όταν στερούνται τη φροντίδα και την παρουσία του ενός γονέα, συνήθως του πατέρα, με ρηχές δικαστικές αποφάσεις. Είμαστε στον 21ο αιώνα και πρέπει το οικογενειακό μας δίκαιο να εναρμονιστεί στα ευρωπαϊκά δεδομένα. Μπορώ να σας να σας εξιστορήσω αμέτρητες ιστορίες καταπάτησης των δικαιωμάτων των παιδιών πρωτίστως και των πατεράδων δευτερευόντως, αλλά θα σας πιάσει η ψυχή σας.

 

6.    Θα διεκδικήσετε τη δημαρχία της Αθήνας στις εκλογές του 2019;

Γιατί όχι; Μια χαρά τα πήγαμε το 2010 όταν οι Αθηναίοι έδωσαν 7.5% στην κίνησή μας.

 

7.    Εργαστήκατε για χρόνια στη δημόσια τηλεόραση. Τελικά, τι είναι η ΕΡΤ: αμαρτωλή ιστορία ή παρεξηγημένο κεφάλαιο;

Είναι ένα κοκτέιλ με δόσεις κι απ’ τα δύο. Την ημέρα που η ΕΡΤ δεν θα υπάγεται στην αρμοδιότητα κανενός υπουργού θα είναι και η ημέρα της απελευθέρωσής της και της ευκαιρίας της να αποδείξει τις δυνατότητές της.

 

8.    Είδατε και αναδείξατε τις μοναδικές ομορφιές της χώρας μας με την εκπομπή «Μένουμε Ελλάδα». Ποιο ταξίδι σας μάγεψε περισσότερο;

Από ορεινές περιοχές, τα χωριά της Λάκκας Σουλίου στην Ήπειρο, όποιος είναι ψαγμένος ταξιδιώτης πρέπει οπωσδήποτε να τα επισκεφθεί. Από νησιά δεν μπορώ παρά να αναφερθώ στη Φολέγανδρο στις Κυκλάδες, η οποία παρά τις υπερτουριστικές πιέσεις που δέχεται, κρατάει χαρακτήρα.

 

Διαβάστε ακόμη:

7 + 1 ερωτήσεις στον Γιώργο Βαρεμένο

7 + 1 ερωτήσεις στην Όλγα Κεφαλογιάννη

7 + 1 ερωτήσεις στην Εύη Χριστοφιλοπούλου

7 + 1 ερωτήσεις στον Δημήτρη Καμμένο

7 + 1 ερωτήσεις στον Nίκο Χριστοδουλάκη

7 + 1 ερωτήσεις στον Νότη Μαριά

7 + 1 ερωτήσεις στον Μάριο Γεωργιάδη

7 + 1 ερωτήσεις στην Κατερίνα Μάρκου

7 + 1 ερωτήσεις στον Βασίλη Κορκίδη

7 + 1 ερωτήσεις στη Φωτεινή Πιπιλή

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top