Φάμελλος: Μέχρι το 2020 η ολοκλήρωση των δασικών χαρτών σε ολόκληρη τη χώρα

Ολοκληρώθηκε η κατάρτιση δασικών χαρτών για το σύνολο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας

Φάμελλος: Μέχρι  το 2020 η ολοκλήρωση των δασικών χαρτών

"Η κατάρτιση δασικών χαρτών έχει ολοκληρωθεί για το σύνολο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΚΜ) και δεν υπάρχει πλέον εκκρεμότητα σε αυτόν τον τομέα. Η διαδικασία της κύρωσης των δασικών χαρτών για την ΠΚΜ θα ολοκληρωθεί εντός του 2019, ενώ για το σύνολο της χώρας, το έργο των δασικών χαρτών θα έχει ολοκληρωθεί έως το 2020":  Τα παραπάνω ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτης Φάμελλος,  μιλώντας στο 11ο Περιφερειακό Συνέδριο για την παραγωγική ανασυγκρότηση, το  οποίο διεξάγεται  στην Κατερίνη.  Σύμφωνα, ωστόσο, με τον υπουργό, πολλοί δήμοι της χώρας δεν έχουν αποστείλει όρια για τους δασικούς χάρτες, μεταξύ των οποίων δήμοι της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Ανέφερε, επίσης, ότι την προηγούμενη χρονιά με Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις, νομιμοποιήθηκαν 10 ορειβατικά καταφύγια σε όλη την χώρα, μεταξύ των οποίων 4 καταφύγια στην ΠΚΜ, 3 στον Όλυμπο (πλευρά της Πιερίας) και 1 στα Πιέρια Όρη, ενώ υπήρξε η δυνατότητα νομιμοποίησης υφιστάμενων κάμπινγκ, σε εκτάσεις δασικού χαρακτήρα, ή νέων κατασκευών υφιστάμενων ήδη αδειοδοτημένων κάμπινγκ που έγιναν χωρίς αδειοδότηση, μέσα σε 3 χρόνια από τη δημοσίευση του νόμου, με χαρακτηριστικό παράδειγμα το κάμπινγκ "Αρμενιστής" στη Χαλκιδική.

"Γνωρίζω την μεγάλη πίεση και προσμονή που υπάρχει για 2 ειδικές περιοχές της Περιφέρειας. Ήδη τα Σχέδια Προεδρικών Διαταγμάτων του Ολύμπου και του Δέλτα του Αξιού - Αλιάκμονα - Λουδία βρίσκονται σε φάση τελικής επεξεργασίας από τις υπηρεσίες του ΥΠΕΝ, και πρόκειται να αποσταλούν στο Συμβούλιο της Επικρατείας", τόνισε ο  αναπληρωτής υπουργός.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top