Καμμένος: Είμαστε απόλυτα συνεννοημένοι και συντονισμένοι με τον Τσίπρα

«Μαζί μέχρι τέλους» επανέλαβε για την κυβερνητική συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ

Την κοινή βούληση με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, όπως είπε, να φτάσει μέχρι το τέλος της κυβερνητικής θητείας η συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εξέφρασε ο  υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος  Καμμένος,   εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό.

Νωρίτερα είχε συνεδριάσει στη Βουλή η Κοινοβουλευτική Ομάδα των ΑΝΕΛ.

Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος δήλωσε συγκεκριμένα ότι συζήτησαν με τον Αλέξη Τσίπρα και για τον κύριο σκοπό που η κυβέρνηση συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συγκροτήθηκε.

Τόνισε ότι δύο ήταν οι κύριοι στόχοι: η έξοδος από τα μνημόνια και την επιτροπεία και η κάθαρση και πως «αυτοί οι δύο στόχοι, είμαστε στην ευχάριστη θέση να πούμε ότι είναι πολύ κοντά στην ολοκλήρωση τους».

Σημείωσε ότι «γι' αυτούς τους δύο στόχους που βάλαμε και τους οποίους είμαστε πάρα πολύ κοντά να εκπληρώσουμε, η συνεργασία αυτή, σε πείσμα όλων εκείνων που θέλουν να γράφουν σενάρια, θα συνεχιστεί μέχρι τέλους. Με απόλυτο σεβασμό στις κόκκινες γραμμές και στις διαφορετικές πολιτικές θέσεις που από την αρχή έντιμα και ξεκάθαρα έχουμε θέσει ως όρο για τη συνεργασία μας».

Για "τμήμα ενός σεναρίου επιστημονικής φαντασίας", μίλησε ο k. Καμμένος ερωτηθείς αν διαψεύδει τα σενάρια περί αποχώρησής του και περί παρεξηγήσεων μεταξύ και βουλευτών.

«Θα στεναχωρηθώ πολύ να τους πω ότι θα τους στεναχωρήσουμε, γιατί οι προτεραιότητες που έχουμε βάλει και η εντολή που έχουμε λάβει από τον ελληνικό λαό είναι πολύ πιο ισχυρές από την επιστημονική φαντασία ή τον απόκρυφο πόθο κάποιων να γλιτώσουν και από την κάθαρση και από την έξοδο από την επιτροπεία» δήλωσε σχετικά με δημοσίευμα εφημερίδας πουαναφερόταν

Οι ενέργειες για τους συλληφθέντες στρατιωτικούς  

Ερωτηθείς για τους δύο στρατιωτικούς, ο Π. Καμμένος δήλωσε μετά τη συνάντηση του με τον πρωθυπουργό, ότι "είμαστε σε πλήρη συνεννόηση και όσο κι αν προσπαθούν να βρουν διαφορές, ο πρωθυπουργός κι εγώ σαν κυβερνητικοί εταίροι είμαστε απόλυτα συντονισμένοι και σας διαβεβαιώ πάντα απόλυτα συνεννοημένοι”.

"Είναι καταρχήν ένα διμερές θέμα.  Το θέμα αυτό όμως παίρνει και διεθνείς διαστάσεις με τις απόψεις που δημόσια πλέον εκφράζουν και η ΕΕ και το ΝΑΤΟ και άλλες τρίτες χώρες", δήλωσε ο Π. Καμμένος μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό.

Ερωτηθείς σχετικά, ο Π. Καμμένος είπε ότι συζήτησαν με τον πρωθυπουργό και για το "Σκοπιανό".

"Είναι γνωστές οι θέσεις που έχουμε διατυπώσει οι ΑΝ.ΕΛΛ. για το θέμα του "Σκοπιανού" και τη μη χρήση του όρου "Μακεδονία"  σε οποιαδήποτε λύση. Από εκεί και πέρα η συζήτηση για το "Σκοπιανό" είναι αυτή τη στιγμή στα χέρια της πΓΔΜ, για το αν θα γίνουν οι συνταγματικές αλλαγές", είπε, προσθέτοντας ότι αυτές αποτελούν απόλυτη προϋπόθεση.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top