Η Βουλή έγινε… hi-tech: Ηλεκτρονικά πλέον οι ψηφοφορίες

Πρεμιέρα σε συνεδρίαση για άρση ασυλίας της Μισέλ Ασημακοπούλου και του Κωνσταντίνου Μπαρμπαρούση

Βουλή: Ηλεκτρονικά πλέον οι ψηφοφορίες

Μπορεί η στέγη της Βουλής  να θέλει… ρεκτιφιέ (δείτε τις φωτογραφίες που ακολουθούν) καθώς στάζει όταν βρέχει έντονα, ωστόσο το Κοινοβούλιο πέρασε στη… νέα εποχή.

Το σύστημα ηλεκτρονικής ψηφοφορίας έκανε σήμερα πρεμιέρα στην Ολομέλεια της Βουλής.

Οι βουλευτές έλαβαν το «βάπτισμα του πυρός» ψηφίζοντας με τον νέο τρόπο στην ειδική συνεδρίαση επί των αιτήσεων άρσης ασυλίας, δύο βουλευτών.

Συγκεκριμένα, ψήφισαν από τα έδρανά τους, πατώντας το πλήκτρο της προτίμησής τους στο - ενσωματωμένο σε αυτά - ηλεκτρονικό σύστημα («ναι», «όχι», «παρών», «λευκό»). Αφού ολοκληρώθηκε η διαδικασία, το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας, καταγράφηκε στον πίνακα ο οποίος βρίσκεται ψηλά πάνω από την έδρα του προέδρου της Βουλής και γίνεται ορατός σε όλη την αίθουσα.

Σύμφωνα με το αποτέλεσμα, αίρεται η ασυλία της βουλευτού της ΝΔ, 'Αννας Μισέλ Ασημακοπούλου, όπως η ίδια ζήτησε και του βουλευτή της ΧΑ, Κωνσταντίνου Μπαρμπαρούση για υπόθεση άσκησης σωματικής βίας, σύμφωνα με τη δικογραφία που μεταβιβάστηκε στη Βουλή από την εισαγγελία. 
ια την άρση της ασυλίας του Κ. Μπαρμπαρούση, ψήφισαν 156 βουλευτές. Υπέρ της άρσης ασυλίας της κ. Ασημακοπούλου, ψήφισαν 151 βουλευτές, κατά ψήφισαν 7 βουλευτές και ένας βουλευτής ψήφισε «παρών».

Λαμβάνοντας τον λόγο στην Ολομέλεια η κ. Ασημακοπούλου, για την υπόθεση η οποία αναφέρεται στο χρονικό διάστημα, κατά το οποίο διατέλεσε δημοτική σύμβουλος στο δήμο Ιωαννιτών και αφορά σε ομόφωνη απόφαση του ΔΣ του φορέα των ΚΑΠΗ Ιωαννίνων για πληρωμή μισθοδοσίας του προσωπικού, ζήτησε από το Σώμα να ψηφίσει ώστε να αρθεί η ασυλία της, καθώς επιθυμεί να μην υπάρχει «σκιά» για την περίοδο που διατέλεσε δημοτική σύμβουλος. Ζήτησε δε, να καταγραφεί στα πρακτικά ότι - σύμφωνα με την ενημέρωση που έχει η ίδια - ότι υπάρχει εισήγηση του εισαγγελέα Εφετών Ιωαννίνων για την αθώωση όλου του Δημοτικού Συμβουλίου.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top