Δηλώσεις Καμμένου στη «Liberation»: «Πολύ κοντά σε θανατηφόρο ατύχημα με την Τουρκία η Ελλάδα»

«Είμαστε υποχρεωμένοι να υπερασπιστούμε την επικράτειά μας» τόνισε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας / Νέα ενημέρωση 15:27

Δηλώσεις στη γαλλική εφημερίδα «Liberation» έκανε ο Πάνος Καμμένος, προειδοποιώντας πως η Ελλάδα είναι «πολύ κοντά σε ένα θανατηφόρο ατύχημα με την Τουρκία».

Στη συνέντευξή του, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας αναφέρει χαρακτηριστικά:

 

«Είμαστε πολύ κοντά σε ένα θανατηφόρο ατύχημα. Όταν ο εναέριος χώρος παραβιάζεται, στέλνουμε τα αεροπλάνα μας για να συνοδεύσουμε τα τουρκικά αεροπλάνα έξω από τον εναέριο χώρο μας», προσθέτοντας πως:

«Η Ελλάδα, είναι κατά βάση στο έλεος ενός ατυχήματος το οποίο μπορεί ανά πάσα στιγμή να επεκταθεί στην ακτοφυλακή, στο ναυτικό. Με την παραβίαση των χωρικών υδάτων και του εναέριου χώρου, που είναι τόσο ελληνικός όσο και ευρωπαϊκός, η Άγκυρα προσπαθεί επίσης να ασκήσει πίεση στην Ευρώπη, και γι’ αυτό η Αθήνα αναφέρει κάθε περιστατικό σε Ευρώπη και ΝΑΤΟ».

Τονίζει μάλιστα, πως «είμαστε υποχρεωμένοι να υπερασπιστούμε την επικράτειά μας, που είναι όχι μόνο ελληνική, αλλά και ευρωπαϊκή».

Αναφερόμενος στο «μπλόκο» των Τούρκων στις γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ εκφράζει την άποψη ότι η Τουρκία θα ήθελε να συμπεριφερθεί στο θέμα, αλλά και στο Αιγαίο όπως στη Συρία και το Ιράκ:

 

«Ομως η Κύπρος και η Ελλάδα δεν είναι χώρες της Μέσης Ανατολής. Σεβόμαστε το διεθνές δίκαιο και απαιτούμε από την Τουρκία να κάνει το ίδιο είτε πρόκειται για θέματα που άπτονται του δικαίου της θαλάσσης ή του δικαίου σε θέματα ενέργειας. Αυτό το πρόβλημα δεν αφορά μόνο Κύπρο και Τουρκία αλλά και όλες τις χώρες των οποίων οι εταιρείες ενέργειας έχουν υπογράψει συμφωνίες με την Κύπρο για την εκμετάλλευση των κοιτασμάτων, δηλαδή τη Γαλλία, τις ΗΠΑ, την Ιταλία και το Ισραήλ. Εχουν το δικαίωμα να προστατεύσουν τις επενδύσεις τους».

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top