Οι περίεργες διαρροές στη χθεσινή ψηφοφορία για την προανακριτική - Όλο το παρασκήνιο

Γιατί υπήρξαν διαφοροποιήσεις ανάλογα με τα πρόσωπα (Πολάκης, Ξανθός, Κουρουμπλής)

Μπορεί η απόρριψη του αιτήματος της Νέας Δημοκρατίας για προανακριτική επιτροπή για τρεις υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ να ήταν (λίγο-πολύ) αναμενόμενη, ωστόσο αυτό που προκάλεσε εντύπωση από τη χθεσινή ψηφοφορία στη Βουλή ήταν οι διαφοροποιήσεις στα αποτελέσματα.

Ειδικότερα, στην κάλπη για τον Παναγιώτη Κουρουμπλή, βρέθηκαν 86 ψηφοδέλτια υπέρ του «ναι», 151 «όχι», 1 «παρών» και 29 άκυρα. Στην κάλπη για τον Ανδρέα Ξανθό, υπήρξαν 88 ναι, 145 όχι, 1 «παρών» και 33 άκυρα. Στην κάλπη για τον Παύλο Πολάκη, 86 ναι, 149 όχι, 1 παρών και 31 άκυρα. 

Όπως είναι λογικό, αρκετοί αναρωτήθηκαν γιατί δεν επετεύχθη ο αριθμός «154» στα «όχι», όσοι δηλαδή και οι βουλευτές κυβερνητικής πλειοψηφίας.

Δεδομένου ότι έλειπε ένας βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και το γεγονός ότι οι τρεις υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ δεν επιτρεπόταν να ψηφίσουν για τον εαυτό τους, το μάξιμουμ των «όχι» της κυβερνητικής πλειοψηφίας θα ήταν τα 152 και όχι τα 154.

Από εκεί και πέρα, κοινοβουλευτικές πηγές θέλησαν να υποβαθμίσουν το θέμα μιλώντας για… «ανθρώπινα λάθη».

Όπως υποστήριξαν, στην κάλπη για τον κ. Κουρουμπλή αλλά και σε αυτή του κ. Πολάκη, βρέθηκαν 9 ψηφοδέλτια που αφορούσαν άλλον υπουργό ενώ στην κάλπη για τον κ. Ξανθό υπήρξαν 12 ψηφοδέλτια που δεν αφορούσαν το πρόσωπό του.

Φυσικά, τα συγκεκριμένα ψηφοδέλτια - όπως έγινε γνωστό - προσμετρήθηκαν ως άκυρα.  

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top