Οι Έλληνες σήμερα: «Όχι» στα κόμματα - «Ναι» σε ένοπλες δυνάμεις, θρησκεία, οικογένεια

Το 25% επιμένει ότι μας… ψεκάζουν σε έρευνα που παρουσιάστηκε στο Φόρουμ των Δελφών

Επιστροφή για τους Έλληνες στο τρίπτυχο πατρίδα – θρησκεία- οικογένεια δείχνουν τα αποτελέσματα ενδιαφέρουσας έρευνας της Διανέοσις που παρουσιάστηκε στο Φόρουμ των Δελφων. Θεσμοί όπως η πολιτική και τα κόμματα έχουν κατακρημνιστεί

Το μόνο πράγμα που εμπιστεύεται απόλυτα ( το 98%!)  των Ελλήνων είναι η οικογένεια. Το ποσοστό  είναι συντριπτικό. Το επίφοβο για τους αναλυτές είναι πως όταν ένα κράτος κυριαρχείται από το θεσμό της οικογένειας γίνεται πελατειακό.

 «Αναμένει ο πολίτης το  κράτος να του συμπεριφερθεί όπως οι γονείς του. Όποιος πολιτικός ή ο “δημόσιος παίκτης” το αντιληφθεί, αρχίζει και  παίζει με την ψυχή του πολίτη και δημιουργούνται οι πελατειακές σχέσεις» σχολιάζει για τα αποτελέσματα της έρευνας  ο πρόεδρος της MRB HELLAS και πρόεδρος της ΕΔΕΑ  Δημήτρης Μαύρος.  

Οι Έλληνες είναι πια δύσπιστοι σχεδόν απέναντι στα πάντα.  Τα μόνα στα οποία δηλώνουν ακόμη εμπιστοσύνη στην έρευνα της Διανέοσις είναι οι ένοπλες δυνάμεις με 82%. 72% εμπιστεύονται την αστυνομία και 52% την δικαιοσύνη.

Όπως επισημαίνει επίσης ο κ. Μαύρος έχει μειωθεί κατά πολύ η εμπιστοσύνη όχι μόνο στα κόμματα αλλά και στις… δημοσκοπήσεις , ενώ «ζορίζονται»  οι τράπεζες.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΙΣΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΤΑΚΤΙΚΑ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Η  πίστη έχει γίνει το αποκούμπι του λαού. Το 85% δηλώνει ότι πιστεύει στον Θεό και το 60% ότι βρίσκεται «κοντά στη θρησκεία" και πηγαίνει τακτικά στην εκκλησία.

Η έρευνα καταλήγει σε ένα πολύ σημαντικό  βασικό συμπέρασμα: Η στροφή των Ελλήνων στους παραδοσιακούς θεσμούς υποδηλώνει τη στροφή μιας ολόκληρης κοινωνίας στον συντηρητισμό.

Χαρακτηριστικό της ανασφάλειας που επικρατεί είναι το γεγονός πως το 80% των πολιτών  πιστεύει πως υπάρχουν…  «μυστικές ομάδες» στη χώρα ή το εξωτερικό που «κινούν τα νήματα». Το 49% τάσσεται υπέρ της επαναφοράς της θανατικής ποινής,  ενώ  1 στους 4 Έλληνες εξακολουθεί να πιστεύει πως  «μας ψεκάζουν»!

 

    

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top