Μογκερίνι: Πλήρης αλληλεγγύη της Ε.Ε. στην Ελλάδα για τη σύλληψη των στρατιωτικών!

Πρώτο θέμα στη σύνοδο των Ευρωπαίων Υπουργών Άμυνας δήλωσε η Ύπατη Εκπρόσωπος Εξωτερικών

Μογκερίνι:Πλήρης αλληλεγγύη στην Ελλάδα για τη σύλληψη

Οι 28 Υπουργοί Άμυνας της ΕΕ (που συνεδρίασαν σήμερα στις Βρυξέλλες)  και η Ύπατη Εκπρόσωπος της ΕΕ για την εξωτερική πολιτική και την πολιτικη άμυνας, ενημερώθηκαν από τον Υπουργό Άμυνας της Ελλάδας Πάνο Καμμένο, για το περιστατικό της σύλληψης των δύο Ελλήνων στρατιωτών στην ελληνοτουρκική μεθόριο και εκφράζουν την ελπίδα για άμεση και θετική εξέλιξη του ζητήματος.

Συγκεκριμένα, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα μετά το πέρας των εργασιών του Συμβουλίου, η Ύπατη Εκπρόσωπος τόνισε ότι όχι μόνο εκείνη, αλλά ολόκληρο το Συμβούλιο τελεί εις γνώση του περιστατικού καθώς "ο Έλληνας συνάδελφος μας" ενημέρωσε για το ζήτημα ως πρώτο θέμα στην ατζέντα των συζητήσεων, ως προς την τρέχουσα κατάσταση και τη δυναμική της.

Η Ύπατη Εκπρόσωπος συνέχισε λέγοντας πως "εκφράζουμε την πλήρη ελπίδα μας όπως υπάρξει άμεση και θετική εξέλιξη στο συγκεκριμένο ζήτημα". Σημείωσε δε ότι οι σχέσεις καλής γειτονίας αποτελούν απαραίτητο προαπαιτούμενο, "κάτι που πάντα μεταφέρουμε κατά τις συζητήσεις μας στην πλευρά της Τουρκίας, και στο δικό μου επίπεδο", τονίζοντας το γεγονός ότι και οι δύο χώρες (Ελλάδα και Τουρκία) είναι μέλη του ΝΑΤΟ. Κατέληξε δε λέγοντας ότι η Ελλάδα έχει την πλήρη αλληλεγγύη των 28 για το θέμα, ευχόμενη την ταχεία επίλυσή του.

Βρυξέλλες, του Θάνου Αθανασίου  

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top