Το μεγάλο ερώτημα: Θα ζητήσει «ανταλλάγματα» ο Ερντογάν για την απελευθέρωση των Ελλήνων στρατιωτικών;

Πολλές απορίες και για την καθυστέρηση στην αποκάλυψη του περιστατικού από την ελληνική κυβέρνηση

Το ερώτημα αν ο Ερντογάν «πιαστεί» από την σύλληψη των Ελλήνων στρατιωτικών στον Έβρο και αν διαμηνύσει ότι θα τους επιστρέψει πίσω μόνο αν η Αθήνα εκδώσει τους Τούρκους στρατιωτικούς που κατηγορεί η Άγκυρα για συμμετοχή στο πραξικόπημα, είναι αυτό που πλανάται στο Πεντάγωνο και στο Μέγαρο Μαξίμου, σχετικά με το συγκεκριμένο περιστατικό, όπως επισήμαναν  η παρουσιάστρια του κεντρικού δελτίου και διευθύντρια ειδήσεων του Star Μάρα Ζαχαρέα και η Κάτια Μακρή.           

Για το ίδιο ζήτημα όμως υπάρχουν και άλλα ερωτήματα που δεν έχουν απαντηθεί, όπως το γεγονός ότι η κυβέρνηση δεν δημοσιοποίησε το γεγονός που συνέβη την Πέμπτη στις 2.30 μ.μ. – όταν και άρχισε ένα διπλωματικός μαραθώνιος για την απελευθέρωσή τους -  παρά μόνο το πρωί της Παρασκευής .      

Όπως ανέφερε η Κ. Μακρή, στο υπουργείο Εξωτερικών πάντως   λένε ότι έχουν διαβεβαιώσεις σε όλα τα «ανώτερα» επίπεδα  ότι το αργότερο μέσα στην άλλη εβδομάδα οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί θα βρίσκονται με τις οικογένειές τους. Συμπλήρωσε όμως ότι «από την άλλη πλευρά  έχουμε να κάνουμε με έναν απρόβλεπτο και ανεξέλεγκτο Ερντογάν και αυτό  δεν πρέπει να το ξεχνάμε ποτέ, καθώς κανείς δεν ξέρει τις ώρες που ακολουθούν πώς θα θελήσει να χρησιμοποιήσει τη σύλληψη των  Ελλήνων στρατιωτικών. Για αυτόν τον λόγο, ναι, υπάρχει ανησυχία!».  

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top