Αντίστροφη μέτρηση για τον ανασχηματισμό

Συνεχίζονται οι αποκαλύψεις για υπουργούς που εισέπρατταν επίδομα και για… πεντάστερα ξενοδοχεία μετακλητών

Σαν μανιτάρια ξεφυτρώνουν οι υπουργοί που έπαιρναν το επίδομα ενοικίου,  ενώ μετά τη Ράνια Αντωνοπούλου παραιτήθηκε και ο σύζυγος της Δημήτρης Παπαδημητρίου. Ο χρόνος για τον ανασχηματισμό μετράει πιά αντίστροφα.

Το ζεύγος Παπαδημητρίου έφυγε από την κυβέρνηση με διαφορά μερικών ωρών. Ο πρώην υπουργός Οικονομίας επικοινώνησε μεσάνυχτα με τον πρωθυπουργό και υπέβαλλε την παραίτηση του για λόγους ευθιξίας. 

ΑΥΡΙΟ Ο ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ: ΣΕΝΑΡΙΑ ΓΙΑ ΑΛΛΑΓΕΣ ΚΑΙ ΚΑΡΑΜΠΟΛΕΣ

Ο ανασχηματισμός «εδώ και τώρα» έγινε  πια μονόδρομος. Οι καρέκλες των Παναγιώτη Κουρουμπλή, Κώστα Γαβρόγλου, Γιάννη Μουζάλα, Λυδίας Κονιόρδου «τρίζουν»,  ενώ η νέα γενιά στενών συνεργατών του Αλέξη  Τσίπρα , ανάμεσά τους οι Δημήτρης Λιάκος, Αλέξης Χαρίτσης, Γιώργος Βασιλειάδης ετοιμάζονται να αναβαθμιστούν.

ΣΑΝ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ  ΞΕΦΥΤΡΩΝΟΥΝ ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΕΠΙΔΟΜΑ ΕΝΟΙΚΙΟΥ

«Κανένας άλλος εξωκοινοβουλευτικός υπουργός δεν έκανε χρήση» είχε διαβεβαιώσει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος. Κι όμως, χρήματα πιστώθηκαν στους λογαριασμούς ακόμη  4 νυν και πρώην  υπουργών.

Πρώτος – πρώτος ο πρώην αναπληρωτής υπουργός  Δημήτρης Μάρδας, που ήταν και εισηγητής της περίφημης ρύθμισης.  Με βάση τη «Διαύγεια» έλαβε 3.900 ευρώ. Κατόπιν εορτής  δεσμεύτηκε να τα επιστρέψει και υποστήριξε ότι «εισήχθη μια διάταξη για ίση μεταχείριση βουλευτών και εξωκοινοβουλευτικων».

Σε έναν ακόμη, τον  αναπληρωτή υπουργός Έρευνας και Τεχνολογίας Κώστας Φωτάκη, του πιστώθηκαν 5.000 ευρώ. Ο ίδιος υποστηρίζει ότι δεν τα πήρε γιατί φιλοξενήθηκε στο σπίτι του γιού του .

Τρίτη, η περίπτωση  του πρώην υφυπουργού Παναγιώτη Σγουρίδη. Εγκρίθηκε δαπάνη 7.000 ευρώ, αλλά εισέπραξε μόνο 350.  «Για 7 μήνες υπουργός,  με απόδειξη  πήρα 350 ευρώ» δήλωσε.

Ένας ακόμη υπουργός  ο αναπληρωτής Ενέργειας Σωκράτης Φάμελλος , παραδέχτηκε μόνος του ότι παίρνει  επίδομα ενοικίου ως βουλευτης περιφέρειας

ΠΕΝΤΑΣΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΑΛΛΑ «ΕΞΩΣΗ» ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΕΠΑΡΧΙΑΣ

Βεβαίως κανείς τους δεν έχει  3,5 εκ. ευρω όπως το ζεύγος Παπαδημητρίου. Αλλα τα προνόμια δεν τελειώνουν στους υπουργούς, ευνοούν και τις στρατιές συνεργατών που τους ακολουθούν, οι οποίοι πλέον μένουν σε πεντάστερα ξενοδοχεία όταν τους συνοδεύουν, την ίδια στιγμή που οι βουλευτές της επαρχίας απειλούνται με έξωση από τα ξενοδοχεία όπου διαμένουν, καθώς οι τιμές ενοικίασης που είχαν συμφωνηθεί είναι πλέον ασύμφορες για τους ιδιοκτήτες και δεν συγκρίνονται με τις τιμές στις οποίες ενοικιάζονται σε τουρίστες.   

«Κάθε υπουργός, αναπληρωτής και υφυπουργός εχει 25 μετακλητούς» επισημαίνει στο Star o Παναγιώτης Καρκατσούλης, πρόεδρος του Ινστιτούτου του Ποταμιού.    

Στον αντίποδα 36 βουλευτές της περιφέρειας , ανάμεσα τους και οι υπουργοί Ξανθός και  Πολάκης, κινδυνεύουν με έξωση καθώς το ξενοδοχείο που μένουν στην Αθήνα τους ζητάει  να βρουν αλλού στέγη λόγω ανακαίνισης και τουριστικής περιόδου.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top