«Χαμός» πάλι στη Βουλή με Τζανακόπουλο και Άδωνη για τη Novartis

Στη συζήτηση για τις αλλαγές στην… Παιδεία

Χαμός πάλι στη Βουλή με Τζανακόπουλο-Άδωνη για Novartis

 Για «λανθασμένη χρήση μιας διάταξης νόμου, η οποία κακώς ψηφίστηκε και πάντως όχι μόνο από τη συμπολίτευση και η κυβέρνηση έχει την βούληση να καταργήσει»  έκανε λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος,  απαντώντας στην κριτική του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη.

«Υπάρχει παραίτηση λόγω ευθιξίας και αποδοχή εκ μέρους του πρωθυπουργού. Για ποιό λόγο δεν παραιτούνται από τα αξιώματά τους οι φερόμενοι ως εμπλεκόμενοι στο σκάνδαλο Novartis, μέχρι να καθαρίσει το όνομά τους και για λόγους ευθιξίας; Αναρωτιέμαι πόσες μέρες θα πρέπει να περάσουν για να αποπέμψει από αντιπρόεδρο του κόμματός του τον κ. Γεωργιάδη; Και όχι μόνο για τους λόγους που έχουν να κάνουν με το σκάνδαλο Novartis, αλλά και για λόγους που σχετίζονται με την άθλια και απαράδεκτη συμπεριφορά του απέναντι στον πρωθυπουργό της χώρας και για το γεγονός ότι χρησιμοποιεί μια γλώσσα, την οποία ο ίδιος μπορεί να θεωρεί δόκιμη, αλλά που προσβάλλει πολύ λιγότερο την κυβέρνηση αλλά πολύ περισσότερο την παράταξη της ΝΔ» τόνισε ο κ. Τζανακόπουλος και πρόσθεσε: «Δεν ξέρω αν είναι πολλοί εκείνοι οι αυτοπροσδιοριζόμενοι ως φιλελεύθεροι από την ΝΔ, που είναι ικανοποιημένοι με τέτοιου είδους τοποθετήσεις».

«Μου κάνει εντύπωση που ο κ. Μητσοτάκης μίλησε σήμερα για ηθικό έλλειμμα της κυβέρνησης, όταν "κρύβατε λίστες και στικάκια στα συρτάρια, όταν πρωταγωνιστήσατε σε κάθε μεγάλο σκάνδαλο, αλλά, όταν έρχεται η ώρα να δώσετε λογαριασμό, μιλάτε για σκευωρία, πολιτικές διώξεις, απόπειρα εξόντωσης» υποστήριξε ακόμη ο υπουργός Επικρατείας, ο οποίος αναφέρθηκε και στα δάνεια των κομμάτων  και διερωτήθηκε:  "Έχετε δάνεια 200 εκ. ευρώ. Η κ. Αντωνοπούλου θα επιστρέψει τα 12.000 ευρώ, εσείς θα επιστρέψετε τα 200 εκ.;».  

Λαμβάνοντας τον λόγο επί προσωπικού τελικά ο Άδωνις Γεωργιάδης, ύστερα από την αρχική άρνηση του προεδρεύοντος Γιώργου Βαρεμένου, απάντησε στον κ. Τζανακόπουλο:

Γεωργιάδης: Πρέπει να παραιτηθεί και ο κ. Παπαδημητρίου μαζί με την κ. Αντωνοπούλου 

«Δεν πρόκειται να παραιτηθώ επειδή ο κ. Τσίπρας με την κυρία Παπασπύρου, τη ‘δεύτερη μητέρα σας’, έστησαν αυτή τη σκευωρία. Εάν για όποιον αναφέρεται το όνομά του στη δικογραφία πρέπει να παραιτηθεί, πρέπει να σας πω ότι η δικογραφία αναφέρει επίσης στο έγγραφο που αποκρύψατε και τον κ. Κουρουμπλή, τον κ. Ξανθό και τον κ. Πολάκη. Άρα πρέπει και αυτοί να παραιτηθούν».

Σχετικά με την παραίτηση της κ. Αντωνοπούλου ο  αντιπρόεδρος της ΝΔ ισχυρίσθηκε:   «Και ο κ. Παπαδημητρίου έπαιρνε τα λεφτά άρα μαζί της και πρέπει να πάει στην παραίτηση».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top