Πολιτικό Συμβούλιο ΣΥΡΙΖΑ: Πανικός στη ΝΔ από την υπόθεση της Novartis

Το ζήτημα της Αντωνοπούλου, το Σκοπιανό και τα ελληνοτουρκικά επίσης στην ατζέντα

Και στη συνεδρίαση του Πολιτικού  Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ,  υπό τον Αλέξη Τσίπρα τέθηκε το ζήτημα που προέκυψε με την αναπληρώτρια υπουργό Εργασίας Ράνια Αντωνοπούλου και οδήγησε στην παραίτησή της (η οποία μέχρι εκείνη την ώρα δεν είχε παραιτηθεί),  όπως μετέδωσε ο πολιτικός συντάκτης Γιώργος Κολοβάτσιος στο μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του Star με την Πόπη Τσαπανίδου.     

Σύμφωνα με κομματικές πηγές, έγινε αναφορά στην  τηλεφωνική επικοινωνία  του πρωθυπουργού με την κ. Αντωνοπούλου, στη διάρκεια της οποίας ο πρωθυπουργός φέρεται να ανέφερε ότι «δεν θεωρεί ορθή τη χρήση της συγκεκριμένης διάταξης, κατά την οποία εισέπραττε επίδομα ενοικίου» και ότι ανέμενε από την ίδια να προχωρήσει σε δηλώσεις, επί του ζητήματος, προτού προβεί ακόμη σε αυτές η αναπληρώτρια υπουργός Εργασία.     

Το Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ απασχόλησε και η υπόθεση της Novartis, με αξιολόγηση  της συζήτησης στη Βουλή και του πολιτικού κλίματος που έχει διαμορφωθεί. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές  επισημάνθηκε η συσπείρωση του παλαιού πολιτικού συστήματος κατά των προσπαθειών της δικαιοσύνης για τη διαλεύκανση της υπόθεσης, ενώ έγινε λόγος για  «βεβιασμένες κινήσεις πανικού»  από τη ΝΔ, αλλά και από άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Τη συνεδρίαση απασχόλησαν και τα αποτελέσματα της άτυπης Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες, ενώ εξετάστηκαν τα επόμενα βήματα και οι πρωτοβουλίες του κόμματος το προσεχές διάστημα σχετικά με τις εξελίξεις στο εσωτερικό των σοσιαλδημοκρατών και των αριστερών πολιτικών δυνάμεων στην Ευρώπη.

Συζητήθηκαν  ακόμη οι ελληνοτουρκικές σχέσεις, με αφορμή την  προκλητική στάση την οποία επιδεικνύει η 'Αγκυρα και έγινε αναφορά σε «ψυχραιμία» και  «αποφασιστικότητα»  με την οποία η κυβέρνηση αντιμετώπισε την τουρκική προκλητικότητα, ενώ επισημάνθηκε η ξεκάθαρη στάση της ΕΕ,  όπως την εξέφρασε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ.

Το Π.Σ. του ΣΥΡΙΖΑ απασχόλησε ακόμη   η πορεία των διαπραγματεύσεων για το όνομα των Σκοπίων και εκφράστηκε εκ νέου η απόλυτη στήριξη στις προσπάθειες του Υπουργείου Εξωτερικών για την επίλυση του ζητήματος.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top