Παραμένουν ανοιχτά προαπαιτούμενα για την εκταμίευση της ελληνικής δόσης!

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην δοθεί πράσινο φως στη συνεδρίαση τoυ Eurogroup τη Δευτέρα

Παραμένουν ανοιχτά προαπαιτούμενα για την εκταμίευση

Την εκτίμηση ότι “το πράσινο φως” για την εκταμίευση της πρώτης υποδόσης που είναι συνδεδεμένη με την 3η αξιολόγηση του 3ου ελληνικού προγράμματος διάσωσης θα δοθεί “σύντομα”, όχι όμως απαραίτητα στο eurogroup της Δευτέρας, εξέφρασε κοινοτικός αξιωματούχος που ενημέρωσε τον Τύπο στις Βρυξέλλες!

Σύμφωνα με τον αξιωματούχο οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί, η δεσμευτική προσφορά για την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΣΦΑ και η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για την επένδυση στο “ελληνικό” παραμένουν ανοιχτά ως προαπαιτούμενα. Ο αξιωματούχος χαρακτήρισε την εξέλιξη της υπόθεσης τεχνική και δήλωσε πως “οι θεσμοί θα δουν πόσο μακριά έχουμε πάει, ενδεχομένως να είναι έτοιμοι για τη Δευτέρα, ενδεχομένως και όχι”.

Σε σχέση με τους πλειστηριασμούς το προαπαιτούμενο είναι "να εκτελούνται ανεμπόδιστα". Ο ορισμός της "ανεμπόδιστης εκτέλεσης" θα δωθεί από τους θεσμούς ανέφερε. Διευκρίνισε δε ότι "οι θεσμοί θα αποφασίσουν αν τα τρία αυτά προαπαιτούμενα έχουν εκτελεστεί ή όχι".

Ο ίδιος αξιωματούχος εξήγησε ότι το θέμα της επιτήρησης μετά το πρόγραμμα είναι αντικείμενο διασυνδεδεμένο με την τρέχουσα συζήτηση για την ελάφρυνση του χρέους, ωστόσο δεν πήρε “θέση” για το αν και κατά πόσο θα πρέπει να υπάρξει προληπτική γραμμή πιστώσεων ή κάποιου άλλου είδους διευθέτηση. Σε σχέση με την πιστωτική γραμμή, ο αξιωματούχος δήλωσε ότι "το θέμα δεν είναι στο χέρι του Επιτρόπου, ή των Κρατών Μελών, αλλά της ενδιαφερόμενης χώρας". Σε σχέση με το ίδιο το χρέος σημείωσε "εργαζόμαστε πραγματικά πάνω στο θέμα του χρέους σε τεχνική βάση".

Βρυξέλλες, του Θάνου Αθανασίου 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top