Βάλτε φυσικό αέριο με επιδότηση έως 3.500 ευρώ: Αιτήσεις από αύριο με απλή υπεύθυνη δήλωση

Χωρίς εισοδηματικά κριτήρια το πρόγραμμα - Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας για τους δικαιούχους

Φυσικό αέριο με επιδότηση έως 3.500:Από αύριο οι αιτήσεις

Το νέο πρόγραμμα επιδότησης για εγκαταστάσεις φυσικού αερίου ξεκινά αύριο.

Το νέο πρόγραμμα της ΕΔΑ Αττικής απευθύνεται σε οικιακούς καταναλωτές που είτε θέλουν να αυτονομηθούν από την κεντρική θέρμανση είτε σε πολυκατοικίες που θέλουν να βάλουν φυσικό αέριο στην κεντρική σύνδεση.

Τα ποσά της επιδότησης ξεκινούν από 550 ευρώ για την αυτόνομη εγκατάσταση σε διαμέρισμα και φτάνουν μέχρι και τα 3.500 ευρώ για την κεντρική θέρμανσης μίας πολυκατοικίας, καλύπτοντας έτσι από 20% έως και (περίπου) 40% του συνολικού κόστους.

«Για την αυτόνομη σύνδεση ενός διαμερίσματος το κόστος συνήθως κυμαίνεται μεταξύ 2.500 και 3.500 ευρώ» εξηγεί στο star.gr ο Γιώργος Κτενάς, τεχνικός σύμβουλος στην εταιρεία Hydrothermic Solutions στη Νέα Φιλαδέλφεια. 

«Η κεντρική σύνδεση μια πολυκατοικίας είναι μια διαφορετική ιστορία καθώς είναι συνάρτηση πολλών παραγόντων: της ισχύος του καυστήρα, των διαμερισμάτων μιας πολυκατοικίας, των όποιων άλλων παρεμβάσεων τυχόν χρειαστούν. Το κόστος μπορεί να ξεκινήσει από τις 3.000 ευρώ και να φτάσει ακόμη και τις 10.000 ευρώ, αν μιλάμε πχ. για πολυκατοικία 16 διαμερισμάτων. Για μία πολυκατοικία των 7-10 διαμερισμάτων, το συνολικό κόστος ανέρχεται συνήθως σε 5.000-6.000 ευρώ» εξηγεί ο κ. Κτενάς.

Το πρόγραμμα διαρκεί μέχρι εξάντλησης του διαθέσιμου προϋπολογισμού, ενώ για την ένταξη σε αυτό αρκεί η υποβολή υπεύθυνης δήλωσης συμμετοχής με την οποία λαμβάνεται σειρά προτεραιότητας.

Σημειώνεται πως η ΕΔΑ Αττικής ανακοίνωσε πως συνεχίζεται και το 2018 η έκπτωση 100% στα τέλη σύνδεσης με το δίκτυο φυσικού αερίου για το σύνολο των καταναλωτών.

Σε ισχύ και το πρόγραμμα για επιδότηση του 100% του ποσού σε δικαιούχους του Εισοδήματος Αλληλεγγύης

Παράλληλα με το εταιρικό πρόγραμμα επιδότησης, η ΕΔΑ Αττικής διαχειρίζεται τη δράση «Αντικατάσταση συστημάτων θέρμανσης πετρελαίου με συστήματα φυσικού αερίου σε κατοικίες» που υλοποιείται από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ  2014-2020 με συγχρηματοδότηση από την ίδια την εταιρεία. 

Υπενθυμίζεται ότι το εν λόγω πρόγραμμα ισχύει μέχρι την 31/5 και καλύπτει το 100% του κόστους μετατροπής συστημάτων θέρμανσης φυσικού αερίου για νοικοκυριά με χαμηλά εισοδήματα (δικαιούχους του ΚΕΑ) που κατοικούν στους δήμους Πειραιώς, Ασπροπύργου, Νίκαιας-Αγίου Ιωάννη Ρέντη, Κερατσινίου-Δραπετσώνας, Νέων Λιοσίων (Ιλίου), Ελευσίνας.  

 

Πέτρος Κατσαβριάς

pkatsavrias@star.gr

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top